ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καθηγήτρια Ψαλτοπούλου: «Είμαστε σε πάρα πολύ εύθραυστη ισορροπία – Δεν έχουμε τελειώσει με το τρίτο κύμα»

Καθηγήτρια Ψαλτοπούλου: «Είμαστε σε πάρα πολύ εύθραυστη ισορροπία – Δεν έχουμε τελειώσει με το τρίτο κύμα»

Tην επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, χαρακτηρίζοντάς τη ως «αχίλλειο πτέρνα», σχολίασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Έχουμε μια μικρή πτώση στα κρούσματα όχι αυτή που θα θέλαμε ακόμα, δηλαδή μια μεγάλη ύφεση του 3 επιδημικού κύματος» τόνισε στον ΣΚΑΙ η κ. Ψαλτοπούλου εξηγώντας πως η «αχίλλειος πτέρνα» είναι η Αττική καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν πάνω από τα 400 περιστατικά.

«Οι διασωληνωμένοι παραμένουν στα 800 περιστατικά επομένως θέλει μεγάλη προσοχή για να φτάσουμε σε ουσιαστική ύφεση του 3ου επιδημικού κύματος», εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή.

Και συνέχισε επισημαίνοντας το εξής: «Δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με το τρίτο κύμα. Σε κάθε περίπτωση βοηθητικά λειτουργούν οι εμβολιασμοί, τα self tests κι η προσπάθεια του κόσμου αλλά θέλουμε ακόμα λίγο χρόνο».

«Είμαστε σε πάρα πολύ εύθραυστη ισορροπία»

Σημειώνεται πως μαζί με την κ. Ψαλτοπούλου, ήταν στην εν λόγω εκπομπή, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας πως «είμαστε σε πάρα πολύ εύθραυστη ισορροπία».

«Αυτό που βλέπουμε από τα μοντέλα που τρέχουμε στην Κρήτη δείχνουν ότι θα επιμείνουμε γύρω στα 2500 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος μέχρι το επόμενο διάστημα», είπε εξηγώντας πως πολύ δύσκολα θα πέσουμε από τα 2.500 – 2.000 κρούσματα ημερησίως μέχρι τις 20 του μηνός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.