ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία».

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των 45-49. Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, από τα οποία το μονοδοσικό Johnson and Johnson θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στις 5 Μαΐου.

Μητσοτάκης: Οι νέοι δείχνουν τον δρόμο

Την ικανοποίηση του για τα στοιχεία των εμβολιασμών που αφορούν τους νέους εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνον έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σε συνομιλία που είχε με πολίτες που ανέμεναν να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα».

Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Τη Μ. Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί. Σημείωσε δε, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα από την Τετάρτη του Πάσχα, 5 Απριλίου.

Όπως γνωστοποίησε, σε εξέλιξη βρίσκονται οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, για το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Οι δόσεις εμβολίων που αναμένονται στη χώρα μας

Τους επόμενους μήνες αναμένονται στη χώρας μας Υπενθυμίζεται ότι εντός Μαΐου και Ιουνίου αναμένονται:

  • Pfizer: 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο
  • Moderna: 354.000 δόσεις τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο
  • Johnson & Johnson: 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο
  • AstraZeneca: Αναμένονται 450.000 δόσεις για κάθε μήνα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.