ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξυπνάτε καθημερινά την ίδια ώρα; – Μήπως δεν σας κάνει τόσο καλό τελικά;

Ξυπνάτε καθημερινά την ίδια ώρα; – Μήπως δεν σας κάνει τόσο καλό τελικά;

Το να έχετε πρόγραμμα στον ύπνο σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και άπαντες προσπαθούν να το τηρούν, ισχύει, όμως, αυτό τόσο για το ξυπνητήρι σου όσο και για την ώρα που πας για ύπνο;

Είναι καλό το ξυπνητήρι σου να είναι το ίδιο τις περισσότερες ημέρες

Κάθε πρωί το σώμα και ο νους θέλουν τον χρόνο τους για να ξυπνήσουν. Αν, λοιπόν, εσύ τους το επιβάλλεις διαρκώς σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, είναι λογικό αυτή η διαδικασία να καθυστερεί περισσότερο. Ένα ξυπνητήρι σε σταθερή ώρα κάθε μέρα μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Ίσως να δεις με τον καιρό ότι το σώμα σου ξεκινά να ξυπνάει από μόνο του μία συγκεκριμένη ώρα, λίγα λεπτά νωρίτερα από το ξυπνητήρι. Εμείς αυτό το λέμε επιτυχία.

Έτσι θα λύσεις και το αιώνιο πρόβλημα που λέγεται “Σαββατοκύριακο”. Συγκεκριμένα την Κυριακή, που χαλάει το πρόγραμμα όλης της επόμενης εβδομάδας. Γιατί εάν κοιμηθείς έως αργά την Κυριακή, το βράδυ δεν έχεις ύπνο, κοιμάσαι πολύ αργά κι έτσι τη Δευτέρα σηκώνεσαι μέσα στην κούραση – ή δε σηκώνεσαι καθόλου. Αντίθετα, αν έχεις συνηθίσει τον οργανισμό σου να ξυπνά μία συγκεκριμένη ώρα τις καθημερινές, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το Σαββατοκύριακο δεν θα παρακοιμηθείς.

Ωστόσο, δε χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε μέρα την ίδια ώρα για ύπνο

Κι αυτό είναι το σοβαρότερο λάθος που κάνεις. Δε μπορείς να “αναγκάσεις” τον οργανισμό σου να νυστάξει. Ούτε να του επιβάλεις τον ύπνο επειδή έχεις να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα. Τώρα που δουλεύεις από το σπίτι, αν μετακινείσαι από τον καναπέ στην καρέκλα και πάλι πίσω, είναι λογικό να μην αισθάνεσαι κάποια κούραση. Αντίθετα, αν κάνεις έναν περίπατο ή λίγη γυμναστική μέσα στη μέρα, θα δεις πως θα κάνεις και καλύτερο ύπνο το βράδυ.

Το να μην έχεις μία συγκεκριμένη ώρα που πας για ύπνο, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις μία σωστή βραδινή ρουτίνα. Για αρχή, αυτή σίγουρα δεν πρέπει να περιλαμβάνει οθόνες. Προετοίμασε τον εαυτό σου για ύπνο διαβάζοντας κάποιο βιβλίο, ακούγοντας ένα podcast ή κάνοντας λίγο διαλογισμό. Όλες αυτές οι πρακτικές φαίνεται ότι βοηθούν τον οργανισμό σου να μπει σε ένα mood χαλάρωσης.

Το τελευταίο και κυριότερο βήμα είναι να καταλάβεις πόσες ώρες ύπνο χρειάζεσαι πραγματικά. Αυτό θα βοηθήσει πολύ ώστε να έχεις και μία καλύτερη σχέση με το ρολόι. Οι άνθρωποι, κατά μέσο όρο, με 7-8 ώρες ύπνο λειτουργούν ικανοποιητικά. Αν, λοιπόν, το ξυπνητήρι σου κάθε πρωί είναι σχετικά σταθερό, οι ώρες ύπνου σου θα είναι ανάλογες. Αρκεί να βρεις την ισορροπία που θα κάνει εσένα να αισθάνεσαι καλύτερα. Αλλιώς, κάθε κακή μέρα μπορείς εύκολα να την αποδώσεις σε έναν κακό ύπνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.