Βρετανία: Θα χορηγήσει και τρίτη δόση εμβολίου του κορωνοϊού σε όλους όσους είναι άνω των 50 ετών

Βρετανία: Θα χορηγήσει και τρίτη δόση εμβολίου του κορωνοϊού σε όλους όσους είναι άνω των 50 ετών

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Times, η κυβέρνηση της Βρετανίας σχεδιάζει να χορηγήσει μέχρι τα Χριστούγεννα και μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Κλινικές δοκιμές δύο επιλογών βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την επίβλεψη του Κρις Γουίτι, του αρχίατρου της Αγγλίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η πρώτη περιλαμβάνει εμβόλια ειδικά τροποποιημένα για την αντιμετώπιση νέων παραλλαγών. Η δεύτερη είναι να γίνει μια τρίτη δόση εμβολίου ενός από τα τρία που χρησιμοποιούνται ήδη: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ή Moderna.

Συνολικά περισσότερα από 34,6 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης.

Η Βρετανία, με πληθυσμό 67 εκατομμυρίων, έχει συνάψει συμφωνίες για πάνω από 510 εκατομμύρια δόσεις οκτώ διαφορετικών εμβολίων κατά της Covid-19, μερικά από τα οποία παραμένουν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η Βρετανία θα αγοράσει 60 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ την περασμένη εβδομάδα, σε μια συμφωνία που υπερδιπλασιάζει τον εφοδιασμό της χώρας πριν από ένα πρόγραμμα ενισχυτικής δόσης αργότερα αυτό το έτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα, η Βρετανία έχει παραγγείλει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer, ένα από τα τρία που χορηγούνται στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.