ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

AstraZeneca: Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση στην Ελλάδα μετά την απόφαση να μην ανανεωθούν οι παραγγελίες;

AstraZeneca: Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση στην Ελλάδα μετά την απόφαση να μην ανανεωθούν οι παραγγελίες;

Η ΕΕ αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία της με την AstraZeneca για το εμβόλιο της εταιρείας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ήταν ξεκάθαρος για το «τέλος εποχής», καθώς δήλωσε χθες ότι η ΕΕ δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για μετά τον Ιούνιο.

Μακρόν: Βλέπουμε ότι άλλα εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά

Ξεκάθαρος ήταν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συμφώνησε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μην παραγγείλει νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού από την AstraZeneca μετά τον Ιούνιο.

Απαντώντας χθες σε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε με θετικά λόγια για την εν λόγω απόφαση.

«Αυτή τη στιγμή, εμβολιάζουμε με αυτό το εμβόλιο (σ.σ.: AstraZeneca) στη Γαλλία και στην Ευρώπη. Πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, γιατί θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση», είπε ο Μακρόν και συμπλήρωσε: «Αλλά για μελλοντικές παραγγελίες, προκειμένου να ανταποκριθούμε συγκεκριμένα σε παραλλαγές του ιού, βλέπουμε ότι άλλα εμβόλια είναι πλέον πιο αποτελεσματικά, οπότε αυτό σηματοδοτεί έναν ευρωπαϊκό ρεαλισμό τον οποίο καλωσορίζω».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέματα με την εν λόγω εταιρεία για τις μεγάλες καθυστερήσεις που είχαν παρουσιαστεί στην παράδοση των εμβολίων από την AstraZeneca. Μάλιστα η ΕΕ τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Ήδη η Νότια Αφρική σταματήσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca, αφού τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι μπορεί να είναι ελάχιστα αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής που κυριαρχεί στη χώρα.

Τον Ιούνιο λοιπόν, τα εμβόλια της AstraZeneca «τελειώνουν» και το ερώτημα που εύλογα έρχεται στο μυαλό είναι: «τι γίνεται με όσους έχουν κάνει ήδη τη πρώτη δόση του εμβολίου της εν λόγω εταιρείας;».

Ο Υπουργός Επικράτειας, Γιώργος Γραπετρίτης, είχε ξεκαθαρίσει την περασμένη Πέμπτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας και διαβεβαίωσε ότι είναι εξασφαλισμένες και οι δεύτερες δόσεις για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.