ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Βατόπουλος: Οι τρεις προϋποθέσεις για να «πετάξουμε» οριστικά τις μάσκες

Α.Βατόπουλος: Οι τρεις προϋποθέσεις για να «πετάξουμε» οριστικά τις μάσκες

Το μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στην εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο αποχαιρετισμού της μάσκας.

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος, «η κοινωνία δεν άντεχε άλλο το οριζόντιο κλείσιμο, γι’ αυτό πλέον ακολουθούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ» και υπογράμμισε ότι «δεν ανοίγουμε επειδή η επιδημία έχει τελειώσει, αλλά επειδή ο παλιός τρόπος αντιμετώπισης έχει κάνει τον κύκλο του».

Τόνισε, ωστόσο, ότι «o ιός είναι εδώ» και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς «ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα μπορεί να συμβεί, γι’ αυτό και όλοι πρέπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα».

Για το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε σε τρεις προϋποθέσεις:

Όπως είπε «πρέπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη μάσκα» και πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι εφικτό, «όταν ο μισός πληθυσμός έχει εμβολιαστεί».

Σημείωσε ακόμα ότι «η επιτροπή θέλει να γίνονται τα πράγματα σιγά σιγά, για να μπορεί να υπάρχει μια αξιολόγηση» και παραδέχτηκε ότι «η άρση των μέτρων είναι ένα ρίσκο».

«Πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος που ασχολείται στον τουρισμό. Ταξιτζήδες, υπάλληλοι αεροδρομίων κλπ Ο δείκτης θετικότητας αυτή τη στιγμή είναι λίγο μπερδεμένος».

Η κ. Λινού σημείωσε ότι πάντα θα είναι κίνδυνος οι μεταλλάξεις και θα παραμείνουν μέχρι να εμβολιαστεί το 90% του πλανήτη. Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Μπουρλά για το αν θα χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου, η ίδια αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν δεδομένα για τη διάρκεια ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο. Είναι πολύ βιαστικό να το πούμε».

Για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες τόνισε ότι δεν είναι ακόμη κάτι σίγουρο, «να εμβολιαστούν πρώτα 6.000.000 Έλληνες». Επίσης, σημείωσε ότι είναι ανησυχητικό με το άνοιγμα του τουρισμού να επιτρέπεται η εστίαση σε εσωτερικό χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.