Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι βρήκε την αιτία πρόκλησης θρομβώσεων (βίντεο)

Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι βρήκε την αιτία πρόκλησης θρομβώσεων (βίντεο)

Ο Γερμανός ερευνητής, Andreas Greinacher, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το αίτιο της σπάνιας πρόκλησης θρόμβων από το εμβόλιο κατά του Covid-19 της AstraZeneca.

Ο Andreas Greinacher του University of Greifswald ισχυρίζεται ότι ένα συντηρητικό και κάποιες πρωτεΐνες που εντόπισε στο εμβόλιο προκαλούν μια αυτοάνοση αντίδραση του οργανισμού, η οποία οδηγεί στη δημιουργία θρόμβων.

Ο Greinacher και οι συνεργάτες του, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», μόλις άρχισε να αναλύει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ωστόσο έχει ολοκληρώσει την μελέτη του εμβολίου της AstraZeneca.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca περιέχει περισσότερες από 1.000 πρωτεΐνες, καθώς και το συντηρητικό EDTA (αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ), η χρήση του οποίου είναι συνηθισμένη σε φάρμακα.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι μέσα από πειράματα σε ποντικούς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σπανίως η ουσία EDTA έχει ως αποτέλεσμα να διαχυθούν ανεξέλεγκτα στην κυκλοφορία του αίματος οι 1.000 πρωτεΐνες, που ενώνονται με τα αιμοπετάλια.

Αυτό έχει ως συνέπεια να ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο απελευθερώνει την πρωτεΐνη PL4 και αντισώματα για να «καθαρίσει» τα αιμοπετάλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο η PL4 προκαλεί την ένωση των αιμοπεταλίων που είναι συνδεδεμένα με τις πρωτεΐνες, με τα αντισώματα και την έναρξη της δημιουργίας θρόμβων. Για να τους καταστρέψει το ανοσοποιητικό σύστημα, στέλνει άλλα αντισώματα, με αποτέλεσμα ο θρόμβος να μεγαλώνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.