ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Στην τύχη» με τα εμβόλια – Α.Δημόπουλος: «Αν κάποιος εμφανίσει θρόμβωση να αλλάξει εμβόλιο μετά»!

«Στην τύχη» με τα εμβόλια – Α.Δημόπουλος: «Αν κάποιος εμφανίσει θρόμβωση να αλλάξει εμβόλιο μετά»!

Σε μονάδες COVID νοσηλεύονται σχεδόν αποκλειστικά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος ενώ έκανε αναφορά και για τα περιστατικά θρομβώσεων όπου μάλλον η απάντηση ήταν ότι θα το “παίζουμε στην τύχη”.

“Η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού πρέπει να συνδυάζεται με την εξασφάλιση ότι δε θα έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία” ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

Επίσης, συνέχισε, σε συνδυασμό με την εμβολιαστική κάλυψη των κάτοικων των νησιών των τουριστικών προορισμών και των εργαζομένων σε εστίαση – τουρισμό, σε συνδυασμό με την αυξανομένη τάση εμβολιασμού από τα νέα άτομα θα χτίσουμε σιγά το τείχος ανοσίας.

“Είναι πολύ σημαντικοί οι εμβολιασμοί από άτομα 40 με 50 ετών. Δεν νοσούν βαριά αλλά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση λήγω κινητικότητας” σημείωσε ο πρύτανης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζήτησε να κρατούμε τα χρονοδιαγράμματα για πλήρη εμβολιαστική κάλυψη σύμφωνα τα προβλεπόμενα από την Επιτροπή Εμβολιασμών. “Η Επιτροπή Εμβολιασμών υιοθέτησε τη θέση του ΕΜΑ ότι ένα άτομο που έχει υποστεί θρόμβωση με ένα εμβόλιο μπορεί να αλλάξει εμβόλιο στη δεύτερη δόση” διευκρίνισε δε για τα περιστατικά θρομβώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.