ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

«Τα εμβόλια έχουν ελάχιστες παρενέργειες» ισχυρίζεται ο Α.Βατόπουλος

«Τα εμβόλια έχουν ελάχιστες παρενέργειες» ισχυρίζεται ο Α.Βατόπουλος

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «έσπευσε» να δώσει διαβεβαιώσεις σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, σημειώνοντας πως «έχουν κάποιες ελάχιστες παρενέργειες».

Σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής επεσήμανε πως στατιστικά τα περιστατικά παρενεργειών είναι ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμών.

«Το πρόβλημα αναφορικά με την μη επιλογή του εμβολίου από κάθε πολίτη εντοπίζεται στην επάρκεια των εμβολίων, που σύντομα θα λυθεί. Τα εμβόλια έχουν κάποιες ελάχιστες παρενέργειες, αλλά τα εμβόλια είναι αυτά που θα μας σώσουν από την πανδημία» σημείωσε και παραδέχθηκε πως «στην επικοινωνιακή διαχείριση, υπάρχει ένα μόνιμο πρόβλημα στην ΕΕ».

Ερωτώμενος σχετικά με νέες αποφάσεις για την εστίαση και την «απελευθέρωση» της μουσικής, αλλά και την πιθανότητα αύξησης του ορίου συμμετεχόντων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, επεσήμανε πως «οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και των καθημερινών κρουσμάτων που εντοπίζονται».

Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες, σημείωσε πως «επειδή αυτό δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, έχει αλλάξει η στρατηγική για τη διαχείριση της κατάστασης, με έμφαση στη διενέργεια πάρα πολλών τεστ, καθώς μαζί με τα rapid test έχουμε και τα self test, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν και τις τελικές αποφάσεις πχ. για το όριο καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων».

«Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι για μένα τόσο καθοριστικός, όσο είναι ο αριθμός των βαριών περιστατικών και των σοβαρών κρουσμάτων στα νοσοκομεία» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.