ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο ΕΜΑ ξεκίνησε έρευνα για το θάνατο γυναίκας Σλοβένου διπλωμάτη μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ο ΕΜΑ ξεκίνησε έρευνα για το θάνατο γυναίκας Σλοβένου διπλωμάτη μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Βάσει όσων αναφέρει ο ΕΜΑ, ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, οι βελγικές και οι σλοβενικές υπηρεσίες φαρμάκων εξετάζουν την πρώτη αναφορά για θάνατο μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson μαζί με άλλες αναφορές για θρόμβους αίματος.

Ειδικότερα σημειώνει ότι «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) γνωρίζει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για θρόμβο αίματος με θανατηφόρα έκβαση σε 37χρονη γυναίκα στο Βέλγιο μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Janssen για την COVID19» και παραπέμπει σε άρθρο με τίτλο: «Η σύζυγος Σλοβένου διπλωμάτη πέθανε μετά τον εμβολιασμό και έχουν ξεκινήσει έρευνες».

«Η γυναίκα υπέφερε από θρόμβο αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια (επίσης γνωστή ως θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, TTS) και ο EMA, οι βελγικές και οι σλοβενικές υπηρεσίες φαρμάκων εξετάζουν αυτή την πρώτη αναφορά για θάνατο μαζί με άλλες αναφορές περιστατικών θρόμβων αίματος, ως μέρος της τακτικής εντατικοποιημένης δραστηριότητας παρακολούθησης».

Επίσης αναφέρεται ότι «προκειμένου να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος της πιθανής σχέσης μεταξύ εμβολιασμού και TTS, ο EMA ζήτησε από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου της Janssen για την COVID-19 να πραγματοποιήσει μια σειρά πρόσθετων μελετών».

Προσθέτει ότι «από τις 20 Μαΐου 2021 είχαν χορηγηθεί 1.346.034 δόσεις εμβολίου της Janssen για την COVID-19 εντός της ΕΕ».

«Ο EMA και οι εθνικές αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και θα παρέχουν περαιτέρω ενημερώσεις, όπως απαιτείται. Ο EMA και οι εθνικές αρχές δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι το εμβόλιο χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα», καταλήγει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.