ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πίνετε καφέ πριν τις 9:30 το πρωί; – Δείτε τον λόγο που είναι λάθος

Πίνετε καφέ πριν τις 9:30 το πρωί; – Δείτε τον λόγο που είναι λάθος

O καφές το πρωί είναι ένας από τους μεγαλύτερους εθισμούς στην ζωή μας, όμως η ώρα που επιλέγεις να τον πιείς παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία σου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το περιοδικό Time, πρέπει να αποφεύγεις την κατανάλωση καφέ πριν τις 9:30 το πρωί. Για ποιο λόγο; Γιατί δημιουργεί… άγχος στο σώμα! Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; Η κορτιζόλη η οποία θεωρείται η ορμόνη του άγχους είναι υψηλότερη από τις 8 π.μ. έως τις 9 π.μ. Όταν εσύ πίνεις καφέ, η καφεΐνη παρεμβαίνει στα επίπεδα κορτιζόλης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση και αγωνία. Γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι ξεκινούν τη μέρα τους με άγχος!

Η καλύτερη ώρα για να απολαύσεις τον καφέ σου είναι μετά τις 9:30 το πρωί, όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι χαμηλότερα. Σημαντικό είναι και αν ξυπνάς πολύ αργότερα είναι επίσης να μην πίνεις κατευθείαν καφέ αλλά να αφήνεις λίγο τον οργανισμό σου να προσαρμοστεί και έπειτα να φτιάχνεις ή να παραγγέλνεις καφέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.