ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτή η απλή καθημερινή συνήθεια θα σας βοηθήσει αρκετά στην καύση λίπους

Αυτή η απλή καθημερινή συνήθεια θα σας βοηθήσει αρκετά στην καύση λίπους

Στόχος όλων λίγο πριν το καλοκαίρι είναι η απώλεια των περιττών κιλών, όμως χρειάζεται σωστή διατροφή και τακτική άσκηση.

Ωστόσο, ακόμη κι αν γυμνάζεστε τακτικά, υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καίτε περισσότερο λίπος απ’ ό,τι συνήθως.

Για παράδειγμα, μια μικρή λεπτομέρεια σε κάνει να καις ακόμη και έως διπλάσιο λίπος κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα των Πανεπιστημίων των Μπαθ και Μπέρμιγχαμ η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism», οι άνθρωποι που ασκούνται πριν φάνε πρωινό καίνε διπλάσιο λίπος από αυτούς που γυμνάζονται μετά το πρωινό.

Το ίδιο ισχύει και με το απογευματινό σνακ. Η έρευνα διήρκεσε 6 εβδομάδες και έγινε σε 30 άντρες που μπήκαν στην κατηγορία «υπέρβαροι ή παχύσαρκοι» και που χωρίστηκαν ανάλογα με το αν έτρωγαν πρωινό πριν ή μετά την άσκηση και άλλη μία ομάδα, της οποίας τα μέλη δεν άλλαξαν τίποτα στην καθημερινότητά τους. Η έρευνα, λοιπόν, έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν πριν το πρωινό έκαιγαν διπλάσια ποσότητα λίπους συγκριτικά με την ομάδα των ανθρώπων που γυμναζόταν μετά το πρωινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δρ. Gareth Wallis, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ αναφέρει σχετικά: Αυτή η μελέτη δείχνει πως η άσκηση μετά από ολονύχτια νηστεία ενδέχεται να αυξήσει τα οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς μάλιστα να γίνει αλλαγή ούτε στην ένταση, ούτε στη διάρκεια της προσπάθειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.