ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυγό: Oι «θαυματουργές» ιδιότητες που έχει για τον οργανισμό μας

Αυγό: Oι «θαυματουργές» ιδιότητες που έχει για τον οργανισμό μας

Το αυγό είναι και ο καλύτερος τρόπος να κλείσεις την άσκησή σου.

Η πρωτεΐνη η οποία περιέχεται στο αυγό βοηθάει το σώμα να αποκατασταθεί και να αυξήσει τη μυϊκή μάζα. Δύο μεγάλα αυγά περιέχουν 13 γραμμάτια καθαρής πρωτεΐνης και είναι το ιδανικό σνακ μετά την άσκηση. Εκτός από την πρωτεΐνη, είναι μια πολυβιταμινούχα τροφή που περιέχει βιταμίνες Α, D, E, όπως επίσης σίδηρο και ψευδάργυρο και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Όλη η ενέργεια που έχουν καταναλώσει οι μύες μπορεί να αναπληρωθεί με αυτόν τον τρόπο.

Είναι ένα όλα σε ένα πακέτο και το καλύτερο είναι ότι αν βαριέσαι να τα φας σκέτα, μπορείς να τα εντάξεις σε μια σειρά από πιάτα ως συνοδευτικό ή συστατικό.

Αρχικά τα αυγά έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να ετοιμαστούν σε ελάχιστα λεπτά και να τα προσθέσεις σε ένα γεύμα που ετοιμάζεις παράλληλα ή είναι ήδη έτοιμο. Από μόνες τους οι επιλογές που έχουν τα πιάτα με πρωταγωνιστή το αυγό είναι αμέτρητες και εμπλουτίζονται συνεχώς. Από τα πατροπαράδοτα τηγανητά και βραστά μέχρι τα πιο μοδάτα ποσέ και shakshuka σου δίνουν τόσες επιλογές ώστε να μην τα βαρεθείς ποτέ.

Η υφή τους μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα το πιάτο, και φυσικά μπορεί ο βασιλιάς των συνδυασμών να είναι ανάμεσα σε ένα μπιφτέκι και το ψωμάκι ενός burger, όμως μπορείς να κάνεις και λιγότερο αμαρτωλούς συνδυασμούς. Στις μακαρονάδες είναι μια από τις καλύτερες προσθήκες. Από μια κλασική και αυθεντική carbonara μέχρι κάτι πιο δημιουργικό, είναι ένας συνδυασμός που δίνει όλα όσα θες μετά από μια κοπιαστική άσκηση, πρωτεΐνη και υδατάνθρακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.