ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Ε: Δεν θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson

Ε.Ε: Δεν θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένεται να προχωρήσει στην απόκτηση επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού.

Ακόμη υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για να δωρίσει και άλλα 100 εκατ. εάν τελικά τα παραγγείλει, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι σχετικές συζητήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων καταδεικνύουν τη μείωση του δείκτη εμπιστοσύνης που τρέφει η ΕΕ για το μονοδοσικό εμβόλιο που αρχικά είχε χαρακτηριστεί κρίσιμο για την πρόοδο των εμβολιασμών στην Ευρώπη ως το πλέον εύχρηστο. Ωστόσο έχει πλέον υποχωρήσει ως δεύτερη λύση λόγω προβλημάτων τόσο στην ασφάλεια όσο και στην προμήθειά του.

Τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν στο Reuters ότι η ΕΕ άφησε να παρέλθει η προθεσμία στα τέλη Μαρτίου για την προμήθεια άλλων 100 εκατ. δόσεων του αμερικανικού εμβολίου, αποκαλύπτοντας έτσι μια ρήτρα του συμβολαίου προμήθειας των 200 εκατ. εμβολίων που η εταιρία δεν είχε αποκαλύψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρήτρα προβλέπει μία ακόμη παρτίδα 100 εκατ. δόσεων εάν την επιθυμεί η ΕΕ, με προθεσμία επιβεβαίωσης τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με το αν θα γίνει ή όχι η σχετική παραγγελία στην Johnson & Johnson.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.