ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας στη Ροδόπη – Kτηνοτρόφος νόσησε μετά από τσίμπημα τσιμπουριού

Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας στη Ροδόπη – Kτηνοτρόφος νόσησε μετά από τσίμπημα τσιμπουριού

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο περιστατικό έλαβε χώρα στην Ροδόπη, όταν ένας κτηνοτρόφος νόησε από κροτωνογενή εγκεφαλίτιδα μετά από τσίμπημα τσιμπουριού.

Ο άνδρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του evros-news.gr, νοσηλεύτηκε με ήπια συμπτώματα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και έχει πάρει ήδη εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του.

Ωστόσο, αρχικά σήμανε συναγερμός καθώς αυτό το στέλεχος της κροτωνογενούς εγκεφαλίτιδας έχει παρουσιαστεί μόνο έξι φορές στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με όσα γράφει το ίδιο μέσο.

Πρόκειται, δηλαδή, για κάτι εξαιρετικά σπάνιο και για αυτό ενημερώθηκε και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα και ιχνηλάτηση όχι μόνο στα ζώα, αλλά και στο περιβάλλον του ατόμου που νόσησε.

Η εγκεφαλίτιδα από κρότωνες μεταδίδεται από δήγμα κρότωνος του είδους Ixodes ricinus (Ευρώπη) και Ixodes persulcatus (Σιβηρία, Άπω Ανατολή), σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σπανιότερα μεταδίδεται από μη παστεριωμένο γάλα μολυσμένων αγελάδων και αιγοπροβάτων ή ακόμα και από μολυσμένα σφάγια και εργαστηριακή έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.