Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά από την κοιλιά, όμως παρά τις μεγάλες προσπάθειες δεν βλέπουν αποτέλεσμα.

Γιατί ωστόσο συμβαίνει αυτό; Οι παρακάτω λόγοι είναι οι βασικότεροι:

Η έλλειψη μαγνησίου

Το ανθρώπινο σώμα απαιτεί μαγνήσιο για περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις, μια εκ των οποίων είναι η διατήρηση του καρδιακού ρυθμού και της ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ταυτόχρονα, βοηθάει στην απώλεια βάρους και την απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Γυμνάζεσαι μόνο με αερόβιες ασκήσεις

Οι αερόβιες ασκήσεις είναι βασικός τρόπος γυμναστικής για όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν. Το ζήτημα είναι πως αν και οι αερόβιες ασκήσεις σε βοηθάνε να χάσεις κάποια κιλά αρχικά, εν συνεχεία ο μεταβολισμός προσαρμόζεται και παύεις να καις θερμίδες. Ξεκίνα ασκήσεις με βάρη άμεσα.

Ο λίγος ύπνος

Είναι αποδεδειγμένο με πολλαπλούς τρόπους και όσο και αν υποτιμάται συχνά πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψιν: το να μην κοιμάσαι καλά έχει κακές συνέπειες στο σωματικό βάρος, καθώς σε αυτή την περίπτωση δύσκολα χάνεις κιλά.

Τρως πολύ αλάτι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί κατακράτηση νερού. Είναι ενδεικτικό πως σχεδόν το 90% των Αμερικανών καταναλώνουν περισσότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα αλατιού, η οποία είναι 2.300 mg νατρίου την ημέρα: καθόλου απίθανο κάτι τέτοιο να ισχύει και για εσένα. Ωστόσο, είναι πάντα πιθανό να καταναλώνεις περισσότερο νάτριο από το απαιτούμενο μέσω άλλων πηγών όπως οι σάλτσες, τα αλλαντικά και τα τυριά. Μειώστε αυτές τις τροφές.