ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Δεν είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα»: Αποκαλυπτικοί αριθμοί που εκθέτουν τους «ειδικούς»

«Δεν είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα»: Αποκαλυπτικοί αριθμοί που εκθέτουν τους «ειδικούς»

«Πονοκέφαλο» σε «ειδικούς» και κυβερνήσεις έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη Δέλτα, καθώς είναι αρκετά πιο μεταδοτική και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά απέναντι της.

Σύμφωνα με την τεχνική διευθύντρια για τον κορωνοϊό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μαρία Φαν Κέρκχοφε, τα υπάρχοντα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα!

Όπως δήλωσε: «Υπάρχει μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lancet που εξέτασε τη μειωμένη εξουδετέρωση τίτλου από τις παραλλαγές άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα που δείχνουν μείωση της εξουδετέρωσης στην παραλλαγή δέλτα. Όχι τόσο όσο στην παραλλαγή βήτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, αυτά τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Παράγουν αρκετά αντισώματα για να προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες και θάνατο».

Και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις παραλλαγές του κορωνοϊού, στον «αστερισμό μεταλλάξεων», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναποτελεσματικότητα τα εμβόλια.

«Ίσως υπάρξει στιγμή που θα έχουμε έναν σύμπλεγμα μεταλλάξεων που θα εμφανιστούν σε μία παραλλαγή και απέναντι στην οποία τα εμβόλιά μας ουσιαστικά θα χάσουν τη δραστικότητά τους και αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα το αποφύγουμε» τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Φαν Κέρκχοφε.

Προβληματισμό δημιουργεί και ο παρακάτω πίνακας από την Βρετανία που δείχνει πως οι πλήρως εμβολιασμένοι (αν νοσήσουν) έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από την μετάλλαξη Δέλτα απ’ ότι οι μη εμβολιασμένοι.

Την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η επίθεση του καθηγητή Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέα Γραβάνη προς τους ανεμβολίαστους, καθώς περιέχει πολλές ψευδείς ειδήσεις.

Όπως αναφέρει ο Α.Γραβάνης η μετάλλαξη Δέλτα «καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δύο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων», κάτι που όπως προαναφέραμε… δεν ισχύει!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.