ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στη χρήση μάσκας σε εξωτ. χώρους- Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Ν.Χαρδαλιάς (upd)

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στη χρήση μάσκας σε εξωτ. χώρους- Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Ν.Χαρδαλιάς (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 11:30) Το τέλος και της απαγόρευσης κυκλοφορίας φέρεται να εξετάζουν οι «ειδικοί» σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Έτσι από Πέμπτη αναμένεται εκτός από την άρση του μέτρου της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους να σταματήσει και το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στη μάχη με τον Covid-19.

Επίσης οι «ειδικοί» συζητούν την διακοπή των self test από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση και δεξιώσεις με 400 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις.

Τέλος για τις οργανωμένες παραλίες συζητούν 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας.


(Αρχικό κείμενο) Την απόφαση να σταματήσει το μέτρο της υποχρεωτικής μασκοφορίας σε εξωτερικούς χώρους πήραν οι «ειδικοί» που συνεδριάζουν από το πρωί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σήμερα το απόγευμα (στις 18:00) θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις και από την Πέμπτη θα βγάλουν τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι μη, όπως σας έχει αναφέρει ήδη το pronews.gr.

Σήμερα, λοιπόν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη θα κάνουν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα τοποθετήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Πού δεν θα χρησιμοποιείται η μάσκα από δω και πέρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανακοινωθεί η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εξαιτίας του καύσωνα που είναι προ των πυλών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία, ενώ υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας σε θεάματα, όπως θέατρα και συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς και σε εμπορικά καταστήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.