ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ (PCR & Rapid) οι μετακινήσεις στα νησιά από τη Δευτέρα – Τεμαχίζουν τη χώρα!

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ (PCR & Rapid)  οι μετακινήσεις στα νησιά από τη Δευτέρα – Τεμαχίζουν τη χώρα!

Η κυβέρνηση τεμαχίζει τη χώρα, καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 5 Ιούλιου μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες ή οι πολίτες που έχουν νοσήσει θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα προς τα νησιά.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών. Το self test δεν θα ισχύει. Σε ότι αφορά στα ανήλικα παιδιά έως 12 ετών, αυτά θα ταξιδεύουν ελεύθερα.

Σε ότι αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις, αυτές θα επαναξιολογηθούν το επόμενο διάστημα με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τις 5 Ιουλίου, για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

* Για τους ενήλικες:

  • α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,
  • β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,
  • γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

* Για ανήλικους 12 έως 17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test
* Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα καθώς και

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει

β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις, ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά της Μυκόνου από το «κίτρινο» επίπεδο, στο «πορτοκαλί», λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου.

Στον αντίποδα, οι ενότητες Λάρισας, Ευβοίας, Δυτικής Αττικής, κατεβαίνουν κατηγορία και από το «πορτοκαλί» πηγαίνουν στο «κίτρινο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.