Βρετανός επιστήμονας Ρ.Ντίνγκγουολ: «Πιο ασφαλής ο ιός από το εμβόλιο στα παιδιά – Προκαλούν καρδιακά προβλήματα»

Βρετανός επιστήμονας Ρ.Ντίνγκγουολ: «Πιο ασφαλής ο ιός από το εμβόλιο στα παιδιά – Προκαλούν καρδιακά προβλήματα»

Η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες τους εμβολιασμούς των εφήβων άνω των 15 ετών και των παιδιών άνω των 12 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα, παρόλα αυτά ο κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας Ρόμπερτ Ντίνγκγουολ, που είναι ένας εκ των συμβούλων του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού τόνισε ότι για τα παιδιά είναι να κολλήσουν τον ιό παρά να εμβολιαστούν.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Ρόμπερτ Ντίνγκγουολ, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής για τον εμβολιασμό Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI), δήλωσε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο από τον Covid-19. Από την άλλη, σε μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε σύμφωνα με την «Daily Mail», τα εμβόλια έχουν συνδεθεί με θρόμβους στο αίμα και με καρδιακά προβλήματα, «στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σε νέους ανθρώπους». Γι’ αυτό ο Ντίνγκγουολ πιστεύει ότι είναι πιο ασφαλές να εκτεθούν τα παιδιά στον κορωνοϊό από το να κάνουν εμβόλιο.

Ο καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου Nottingham Trent University ανέφερε ότι όσοι είναι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών φέρουν ως επιχείρημα ότι μέσω αυτού θα μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο εκείνος κάλεσε τους πολίτες «να μην πανικοβάλλονται όσον αφορά τα ποσοστά μόλυνσης», υποστηρίζοντας ότι ο Covid-19 «δεν είναι πια μια σημαντική αιτία θανάτου» και ότι η επιστήμη δεν πρέπει να έχει ως στόχο της «να προσφέρει την αθανασία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.