Ο Α.Φάουτσι αλλάζει «τροπάριο»: Αλλάζει την κοσμοθεωρία του σχετικά με τον κορωνοϊό

Δεν θυμάται, μάλλον, πως ο ίδιος χρηματοδότησε έμμεσα εργαστήρια στην Ουχάν!

Ο Α.Φάουτσι αλλάζει «τροπάριο»: Αλλάζει την κοσμοθεωρία του σχετικά με τον κορωνοϊό

Ο  ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας ότι ο κορωνοϊός ξέφυγε μέσα από το εργαστήριο της Ουχάν, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Αντόνιο Φάουτσι, υποστηρίζει σήμερα ότι ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στον άνθρωπο. 

Ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο σε θέματα υγείας αλλά και της πανδημίας, από τα χείλη του οποίου κρεμάστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι όταν μιλούσε σχετικά με την covid19, άλλαξε θεωρία, τονίζοντας πως είναι «τελείως ανοιχτόμυλος» σχετικά με την προέλευση της νόσου.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος επί ένα χρόνο είχε επιβάλει την απόλυτη τρομοκρατία για όποιον ισχυριζόταν ότι ο κορονοϊός ξεπήδησε από το εργαστήριο της Ουχάν, που, όπως αποδείχθηκε ΤΑ χρηματοδοτούσε έμμεσα και ο ίδιος!

«Έχω εντελώς ανοιχτό μυαλό για αυτό, παρόλο που άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν το κάνω», είπε συγκεκριμένα ο κ Φάουτσι, ο οποίος συνταξιοδοτείται σύντομα, στο NBC σχετικά με την εκδοχή ο ιός μπορεί να διέρρευσε από εργαστήριο στην Κίνα.

Μάλιστα, ανέφερε πως δεν έχει αποδειχθεί οριστικά όσα υποστήριξε μια ομάδα διεθνών, έγκριτων ιολόγων ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στους ανθρώπους.

Όσο για την κινεζική κυβέρνηση την επέκρινε δηλώνοντας πως «ακόμη και όταν δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουν, ενεργούν με ύποπτο, αδιαφανή τρόπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε μια άλλη συνέντευξή του στο CBS σχολίασε αρνητικά την αυστηρότητα της κυβέρνησης της Κίνας απέναντι στον κορωνοϊό επισημαίνοντας πως  «η προσέγγισή τους ήταν πολύ, πολύ αυστηρή και μάλλον τα δρακόντεια lockdown δεν είναι αποτελεσματικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.