ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Α.Λινού: Προειδοποίηση για το δίκτυο ύδρευσης – «Τα νεκρά τρωκτικά είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία»

«Η κυβέρνηση είναι προφανώς ανεπαρκής και ανέτοιμη»

Α.Λινού: Προειδοποίηση για το δίκτυο ύδρευσης – «Τα νεκρά τρωκτικά είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία»

Για την άλλη πλευρά της καταστροφής με «άμεσους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους που θα απειλήσουν την υγεία όλων μας», προειδοποιεί η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Λινού προειδοποιεί για ρύπανση ακόμη και στον υδροφόρο ορίζοντα και επισημαίνει αύξηση σε σχετικά ιατρικά περιστατικά.

Η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού:

Η κυβέρνηση είναι προφανώς ανεπαρκής και ανέτοιμη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των φυσικών καταστροφών. Βιώνουμε θανάτους, καταστροφές περιουσιών και μακροχρόνια προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων.

Κρούω, όμως, τον κώδωνα του κινδύνου και για επιπλέον άμεσους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους που θα απειλήσουν την υγεία όλων μας.

Οι κίνδυνοι αυτοί θα προκύψουν από την καταστροφή του δικτύου υδροδότησης στους περισσότερους δήμους της χώρας, τη διαρροή χημικών ουσιών, τις χιλιάδες νεκρών ζώων, ακόμα και τρωκτικών, και την επακόλουθη ρύπανση ακόμα και του υδροφόρου ορίζοντα. Στις πλημμυρισμένες περιοχές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, πνευμονολογικών και δερματικών λοιμώξεων και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και νόσων που μεταδίδονται με τα κουνούπια, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, κρούσματα του οποίου έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης για τον επερχόμενο κίνδυνο στη δημόσια υγεία είναι τεράστια.
Άραγε την κατανοούν οι υπεύθυνοι και αν ναι, προτίθενται να λάβουν επιτέλους αποτελεσματικά και επαρκή μέτρα προστασίας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.