ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Α.Λινού: «Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο με μάσκα – Να πάρουμε άμεσα μέτρα»

«Να γίνονται καθημερινά τεστ σε χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος»

Α.Λινού: «Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο με μάσκα – Να πάρουμε άμεσα μέτρα»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης ανέφερε πως το «κύμα» ιώσεων θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, εάν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα, τονίζοντας πως τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο με μάσκα.

Ενώ συμπλήρωσε πως ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνονται καθημερινά τεστ σε χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος.

Στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικά τα μέτρα αυτά, απάντησε πως, «είναι σχετικό και θέμα επικοινωνίας η υποχρεωτικότητα των μέτρων. Αλλά το να βάζει κάποιος μάσκα είναι θέμα κατανόησης».

«Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία και εκπαίδευση, ώστε να μπορέσει το προσωπικό των νοσοκομείων να απαντήσει σε αυτού του είδους τα προβλήματα», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το εάν τα παιδιά νοσούν τόσο εύκολα εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που είχαν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια, απάντησε πως «χρειάζεται πολύ έρευνα για να δούμε ότι τα παιδιά νοσούν επειδή τα προστατέψαμε πολύ ή λόγω του ότι οι νέοι ιοί είναι διαφορετικοί».

«Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα το φαινόμενο long covid»

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες του κορωνοϊού, τον long covid, είπε πως, «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν, ωστόσο πρόκειται για φαινόμενο που ούτε μελετήσαμε, ούτε αντιμετωπίσαμε ακόμα».

Και τόνισε ότι, «το εμβόλιο κάνει δύο πράγματα: πρώτον μας προστατεύει άμεσα και δεύτερον, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα, αφού κατανοήσουμε ποια είναι».

«Είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός και η μάσκα», κατέληξε η κ. Λινού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.