Αφυδάτωση: Δέκα σημάδια που σου «χτυπούν καμπανάκι»

Ξεκινούν οι καύσωνες

Αφυδάτωση: Δέκα σημάδια που σου «χτυπούν καμπανάκι»

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για μην ταλαιπωρηθεί ο οργανισμός στις ιδιαίτερες συνθήκες των υψηλών θερμοκρασιών.

Πολλές φορές μέσα στην ημέρα αγνοούμε τα καμπανάκια που χτυπάει το σώμα μας και αφήνουμε τον οργανισμό μας εκτεθειμένο στην αφυδάτωση με τον κίνδυνο για κατάρρευση να είναι ορατός.

Δείτε παρακάτω τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειαζόμαστε άμεσα ενυδάτωση για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ξηρό στόμα, έντονη δίψα και χείλη που κολλάνε

Αν αισθάνεστε ότι διψάτε, τότε είστε στα όρια της αφυδάτωσης ή τα έχετε ξεπεράσει ήδη. Καταναλώστε αμέσως νερό ή ηλεκτρολύτες και ξεκουραστείτε σε σκιερό μέρος. 3 λίτρα νερού ημερησίως είναι απαραίτητα και το νούμερο αυξάνεται αν εργάζεστε στον ήλιο ή σε μέρος με υψηλές θερμοκρασίες.

Θολή όραση

Η αφυδάτωση έχει άμεσες συνέπειες στην όραση μας. Αν βλέπετε θολά κάποια αντικείμενα, ή νιώθετε πως κινούνται πράγματα που είναι σταθερά χρειάζεστε επειγόντως νερό.

Πονοκέφαλος ή σύγχυση

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο και σύγχυση. Ο πόνος μοιάζει περισσότερο με βαριά ημικρανία.

Κράμπες

Όλοι οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων ταλαιπωρούνται από κράμπες στους μυές, αφού η απώλεια υγρών οδηγεί σε σύσφιξη των μυών. Πιείτε αμέσως νερό και φάτε αλμυρά σνακ.

Σκουρόχρωμα ούρα

Όσο πιο ενυδατωμένος είναι ένας οργανισμός τόσο πιο διαυγή είναι και τα ούρα του. Το σκούρο κίτρινο και το καφέ είναι σήμα κινδύνου και πρέπει να καταναλώστε μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως.

Πυρετός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος, όπως κρύωμα ή ίωση, τότε μπορεί να έχει προέλθει από την αφυδάτωση και την υπερθερμία. Ξεκουραστείτε και πιείτε ποσότητες νερού μέχρι να νιώσε ένα αίσθημα ανακούφισης στο σώμα σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.