ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Άγχος: Η λέξη «κλειδί» που θα σας βοηθήσει να το διαχειριστείτε

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Michigan

Άγχος: Η λέξη «κλειδί» που θα σας βοηθήσει να το διαχειριστείτε

Σύμφωνα με νέα έρευνα αν αντί για την λέξη «εγώ», αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το «εσύ», είναι πιο εύκολο να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση που προκαλεί άγχος.

Με αυτό το κόλπο, ουσιαστικά δημιουργούμε μια «ψυχολογική απόσταση» από τον ίδιο μας τον εαυτό που μας βοηθάει να διαχειριζόμαστε ευκολότερα το άγχος και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις για εμάς. Κάπως έτσι τα συναισθήματά μας γίνονται πιο διαχειρίσιμα με αποτέλεσμα η κατάσταση που βιώνουμε, να μην έχει πια τη μορφή απειλής.

Σύμφωνα μάλιστα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Michigan, χρησιμοποιώντας αντωνυμίες στο δεύτερο και τρίτο πρόσωπο, δημιουργούμε τον απαραίτητο χώρο για να δράσουμε καλύτερα και να ξεπεράσουμε πιο εύκολα ένα πρόβλημα. Έτσι οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις γίνονται πιο ελεγχόμενες και αυτό δίνει χώρο σε περισσότερη δράση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βρεθείς σε μια κατάσταση που σου προκαλεί άγχος, αντί να πεις «εγώ», δοκίμασε να πεις «Εσύ μπορείς να το ξεπεράσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.