ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα; – Να τι μπορεί να φταίει

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση

Αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα; – Να τι μπορεί να φταίει

Αν σε καταβάλλει καθημερινά η κούραση, φυσικά μπορεί να σημαίνει ότι κάνεις παραπάνω πράγματα από αυτά που αντέχεις. Αν όμως είναι μόνιμη η κατάσταση, μπορεί να φταίει και κάτι άλλο.

Όπως έχεις ακούσει κι άλλες φορές, ενδεχομένως, η ψυχική υγεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωματική σου κατάσταση. Το άγχος, είναι μια κατάσταση η οποία είναι γνωστή σε όλους μας λιγότερο, ή περισσότερο. Προκαλείται από την καθημερινότητα, τις ευθύνες, τη δουλειά και άλλους παράγοντες. Ωστόσο, όταν αυτό γίνεται χρόνιο, οι επιπτώσεις είναι τεράστιες.

Αν έχεις χρόνιο άγχος, μπορεί ακόμα και να μην καταφέρνεις να σηκωθείς εύκολα το πρωί από το κρεβάτι. Ενδεχομένως, να αντιμετωπίζεις ψυχική εξάντληση. Ακόμα και όταν κοιμάσαι, δεν ξεκουράζεται το μυαλό, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να λειτουργήσεις όπως θέλεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ψυχική εξάντληση, είναι το αποκορύφωμα του στρες. Αν παρατηρείς ότι δυσκολεύεσαι και αισθάνεσαι συνεχόμενη κούραση, ίσως να υποφέρεις από αυτήν.

Οι αρχαίοι το έλεγαν, ότι η υγεία του μυαλού συνδέεται με του σώματος. Αυτές οι δύο είναι το ίδιο σημαντικές για τη λειτουργία του οργανισμού. Γι’ αυτό, αν είσαι σε μια απαιτητική δουλειά, για παράδειγμα, μπορεί το στρες να σε οδηγήσει να βιώσεις ακόμα και συναισθήματα κατάθλιψης, απελπισίας, θυμού, απαισιοδοξίας και ανησυχίας.

Γι’ αυτό το σημαντικό αν μπορείς να καταλάβεις από που προέρχεται και γιατί συμβαίνει όλο αυτό και να δεις πώς θα το αντιμετωπίσεις. Είναι χρόνιο; Τι σε επηρεάζει; Αν το χρειάζεσαι, μίλα σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να σε βοηθήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.