ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Aν αποφύγεις αυτές τις βραδινές συνήθειες θα σωθείς από τις αϋπνίες

Υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την ποιότητα ύπνου

Aν αποφύγεις αυτές τις βραδινές συνήθειες θα σωθείς από τις αϋπνίες

Αν αντιμετωπίζεις αϋπνίες είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι συχνά κουρασμένος και ζαλισμένος, ενώ δεν είναι απίθανο να επιδρά αρνητικά σε άλλα προβλήματα υγείας.

Ήρθε, όμως η ώρα να σταματήσεις να αναρωτιέσαι «γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ;» και να αναζητάς τις νύχτες tips για το πως να καταφέρεις επιτέλους να βελτιώσεις τον ύπνο σου.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Teralyn Sell, υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την ποιότητα ύπνου. Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι:

  • Αν δεν μπορεί να σε πάρει ο ύπνος τη νύχτα, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίζεις προβλήματα με την παραγωγή ντοπαμίνης, αδρεναλίνης ή GABA.
  • Αν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες, ίσως βοηθήσει το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό χαλαρωτικό και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της αϋπνίας.
  • Αν ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να οφείλεται σε ανισορροπία του σακχάρου στο αίμα. Ίσως βοηθήσει να δοκιμάσεις να φας ένα πρωτεϊνούχο σνακ πριν πέσεις για ύπνο ή ένα ελαφρύ πρωτεϊνούχο σνακ τις φορές που ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.