ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τα νέα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Ομικρον 5 – Ποιους αφορά

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τα νέα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Ομικρον 5 – Ποιους αφορά

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας οι πολίτες μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού για το νέο εμβόλιο.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορονοϊού έχουν παραληφθεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για 400 χιλιάδες δόσεις της εταιρείας Pfizer που στοχεύουν και στο αρχικό στέλεχος του κορονοϊού και στην παραλλαγή Όμικρον.

Όπως σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου ο ΕΜΑ ενέκρινε τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer και Moderna, τεχνολογίας mRNA για την αντιμετώπιση των παραλλαγών της Omicron. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες, όπως και στα προηγούμενα εμβόλια, πρόσθεσε η ίδια.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, προορίζονται μόνο για επικαιροποιημένη – αναμνηστική δόση. Χορηγούνται σε διάστημα τουλάχιστον 3 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό ή τη νόσηση.

Ποιοι θα κάνουν το νέο εμβόλιο

  • Τα άτομα άνω των 60 ετών
  • Τα άτομα 12 έως 15 ετών που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου
  • Τα άτομα που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας ηλικιωμένων
  • Τα άτομα που διαβιούν με άλλα άτομα σε ανοσοκαταστολή ή υποκείμενα νοσήματα

Κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της ανοσίας για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και των θανάτων, τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Υπενθύμισε δε, ότι δεν θα πρέπει να αναβάλλεται ο εμβολιασμός για τη γρίπη, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα άνοιξε για το κλείσιμο των ραντεβού και οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.