ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αντιφλεγμονώδη: Μήπως επιδεινώνουν τον πόνο στη μέση;

Η φλεγμονή είναι φυσιολογικό μέρος της ανάρρωσης

Αντιφλεγμονώδη: Μήπως επιδεινώνουν τον πόνο στη μέση;

Μια νέα μελέτη έρχεται να αμφισβητήσει την κοινή γνώμη ότι η χρήση στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία του πόνου στη μέση, σε περίπτωση που η άσκηση και άλλες μη φαρμακευτικές θεραπείες δεν λειτουργήσουν, σύμφωνα με το wikihealth.

Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων θεραπεύει τον πόνο στη μέση;

Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα θεωρούνται ότι είναι ο καλύτερος τρόπος ανακούφισης του οξύ πόνου, αλλά στην πραγματικότητα ενδέχεται να αυξήσουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει χρόνιο πόνο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Science Translational Medicine.

Η μελέτη κατέδειξε ότι η φλεγμονή είναι φυσιολογικό μέρος της ανάρρωσης, μετά από έναν επώδυνο τραυματισμό και ότι η αναστολή της μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Σύμφωνα με τον Jeffrey Mogil, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill, για πολλές δεκαετίες, ήταν καθιερωμένη η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για τη θεραπεία του πόνου. Ωστόσο, σήμερα διαπιστώθηκε ότι αυτή η βραχυπρόθεσμη λύση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον πόνο στη μέση επειδή είναι πολύ συχνός, με το 25% των ενηλίκων των ΗΠΑ να αναφέρει ότι βίωσε πόνο στη μέση του, τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με το CDC. Η οξεία οσφυαλγία διαρκεί λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες, ενώ η χρόνια οσφυαλγία διαρκεί περισσότερο από 12 εβδομάδες.

Εξετάζοντας δείγματα αίματος, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα που ο πόνος στη μέση τους απομακρύνθηκε, είχαν υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής που προκλήθηκαν από τα ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθά το σώμα να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Σύμφωνα με τον Mogil, τα ουδετερόφιλα κυριαρχούν στα πρώιμα στάδια της φλεγμονής και θέτουν το στάδιο για την αποκατάσταση της βλάβης των ιστών. «Η φλεγμονή εμφανίζεται για κάποιο λόγο και φαίνεται ότι είναι επικίνδυνο να παρεμβαίνουμε σε αυτήν», τόνισε.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι ο αποκλεισμός των ουδετερόφιλων σε ποντίκια, παράτεινε έως και 10 φορές τον πόνο τους.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο οξύς πόνος μετατράπηκε σε χρόνιο μετά την χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και στεροειδών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πανεπιστήμιο McGill, τόνισε ότι παρόλο που τα συγκεκριμένα ευρήματα υποστηρίζονται και από άλλες μελέτες, χρειάζονται περαιτέρω μελέτες και δοκιμές σε ανθρώπους, ώστε να επανεξεταστεί ο τρόπος αντιμετώπισης της οσφυαλγίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.