ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αντίθετοι με τον Θ.Πλεύρη οι γιατροί: «Όχι» στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου

Η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης

Αντίθετοι με τον Θ.Πλεύρη οι γιατροί: «Όχι» στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου την οποία εξήγγειλε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς θεωρεί ότι δεν οφείλεται σε αυτήν το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης.

Ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη του ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, τους χρόνια και σοβαρά πάσχοντες και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους ή διαμένουν σε κλειστές δομές.

Πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, το αντιγριπικό εμβόλιο συνίσταται και για όλο τον πληθυσμό με σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη για το εμβόλιο της γρίπης

Μέσα στις επόμενες μέρες, το πλαίσιο αλλάζει και το αντιγριπικό εμβόλιο θα χορηγείται χωρίς συνταγογράφηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πιθανότατα, αυτό θα ισχύσει από την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως καλύτερα να μπει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας, αφού ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.