ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άντρας πήρε… 40.000 χάπια ecstasy – Τα φριχτά συμπτώματα που βίωσε

Το ναρκωτικό μπορεί να καταναλωθεί μέσω σκόνης ή κρυσταλλικής μορφής

Άντρας πήρε… 40.000 χάπια ecstasy – Τα φριχτά συμπτώματα που βίωσε

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία ενός άνδρα που κατανάλωσε τα περισσότερα χάπια έκστασης που έχει πάρει κανείς, καθώς βίωσε φρικτά συμπτώματα, τα οποία τον ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ναρκωτικό ecstasy γνωστό και ως MDMA, είναι η συντομευμένη χημική ονομασία του συνθετικού ψυχοδραστικού φαρμάκου.

Το ναρκωτικό μπορεί να καταναλωθεί μέσω σκόνης ή κρυσταλλικής μορφής.

Η βραχυπρόθεσμη αντίδραση στη λήψη MDMA μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά γενικά μπορεί να προκαλέσει διαστολή των ματιών, αίσθημα μυρμηγκιάσματος, σύσφιξη των μυών της γνάθου, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και αύξηση του καρδιακού ρυθμού.

Ωστόσο, ένας ασθενής, η περίπτωση του οποίου είναι γνωστή ως η «μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πρόσληψη MDMA στην ιστορία», κατανάλωσε περίπου 40.000 δισκία μεταξύ των ηλικιών 21 και 30 ετών.

Ο ασθενής κατανάλωνε τόσα πολλά χάπια καθ’ όλη τη διάρκεια της νεανικής του ζωής που ο ίδιος δηλώνει ακόμα επηρεασμένος από την χρήση των απαγορευμένων ουσιών, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει χρήση αυτών για μήνες.

Τα συμπτώματά του κυμαίνονταν από διαστολή της κόρης του ματιού, έως σοβαρές κρίσεις πανικού, επαναλαμβανόμενο άγχος, κατάθλιψη, μυϊκή ακαμψία (ιδίως στο επίπεδο του αυχένα και των γνάθων), λειτουργικές ψευδαισθήσεις και παρανοϊκός ιδεασμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με ειδικούς όμως η υπερβολική χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου, νόμιμου ή παράνομου, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.