ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποτελεί «φωλιά» για τα βακτήρια: Δείτε κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας

«Αν δεν έχετε σκούπα ατμού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ριπές ατμού από το σίδερό σας»

Αποτελεί «φωλιά» για τα βακτήρια: Δείτε κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας

Έχετε αναρωτηθεί κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας;

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί «φωλιά» για τα βακτήρια.

Έως και ένα εκατομμύριο ακάρεα σκόνης, γνωστά για την πρόκληση ενοχλητικών αναπνευστικών προβλημάτων και δερματικών παθήσεων, μπορούν να κινούνται ανά πάσα στιγμή σε ένα στρώμα, σύμφωνα με έρευνα του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο. Ωστόσο δεν θα τα δείτε καθώς δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Εξαιτίας αυτού, προειδοποιούν οι ειδικοί, τα ίδια τα στρώματα – όχι μόνο τα σεντόνια, οι κουβέρτες και οι μαξιλαροθήκες – πρέπει να καθαρίζονται τακτικά.

«Υπάρχουν μερικά απλά hacks για να διατηρείτε το στρώμα σας καθαρό, ώστε να μη συσσωρεύονται υπολείμματα και να μην απαιτείται ένας μεγάλος καθαρισμός με τη μία», δήλωσε η Liza Garrison, Διευθύντρια σε κατάστημα εξοπλισμού υπνοδωματίων.

Κάθε πότε επιβάλλεται να καθαρίζετε το στρώμα στο κρεβάτι σας

«Μια φορά το μήνα, θα πρέπει να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα σας και να απομακρύνετε τη σκόνη που έχει συγκεντρωθεί», εξήγησε.

Η Garrison πρόσθεσε ότι το επόμενο καλύτερο βήμα είναι να πάρετε μια σκούπα ατμού «για να σκοτώσετε τυχόν ακάρεα σκόνης που παραμένουν κάτω από την επιφάνεια».

«Αν δεν έχετε σκούπα ατμού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ριπές ατμού από το σίδερό σας».

Το Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ συνιστά επίσης τον καθαρισμό της κάτω πλευράς του στρώματός σας, καθώς μπορεί «να φιλοξενεί ακόμα περισσότερη σκόνη, υγρασία και άλλα».

Παρόλο που τα καλύμματα μπορούν να φανούν χρήσιμα για την προστασία από τα ακάρεα και άλλα σκουπίδια, εξακολουθούν να απαιτούν και αυτά συντήρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, θα πρέπει να πλένετε το κάλυμμα του στρώματός κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες ή τουλάχιστον κάθε δύο μήνες, συμβουλεύει η ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.