Ποια τα αρχικά συμπτώματα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων», καθώς καταγράφηκαν ακόμη τέσσερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα σε επτά.

Όπως αναφέρει η Dailymail πρόκειται για τέσσερις ομοφυλόφιλους άνδρες, χωρίς να έχει προηγηθεί όπως φαίνεται ταξίδι του στην Αφρική.

Δεν συνδέονται με τις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, αλλά δύο από τους νέους ασθενείς είναι γνωστοί μεταξύ τους.

Τα αρχικά συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, οσφυαλγία, πρησμένους λεμφαδένες, ρίγη και εξάντληση.

Μπορεί να αναπτυχθεί ένα εξάνθημα, το οποίο αλλάζει και περνά από διαφορετικά στάδια πριν τελικά λάβει μορφή ψώρας, προτού υποχωρήσει.

Τα περισσότερα κρούσματα αναφέρονται στη ΛΔΚ και τη Νιγηρία.

Το 2003, η ασθένεια εντοπίστηκε στις ΗΠΑ όταν εκδηλώθηκε ξέσπασμα μετά την εισαγωγή τρωκτικών από την Αφρική.

Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, όταν τρία άτομα προσβλήθηκαν από τον ιό αφού ένας άνδρας επέστρεψε από τη Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένης μιας νοσοκόμας του NHS.

Το περιστατικό σήμαινε ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι είχαν προειδοποιηθεί ότι είχαν εκτεθεί στον δυνητικά θανατηφόρο ιό, ωστόσο δεν καταγράφηκαν άλλα κρούσματα από αυτό το ξέσπασμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!