Αυτά είναι πέντε πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε από την κατάψυξη σας μία και καλή

Η λύση του πιο ενοχλητικού προβλήματος στην κουζίνα

Αυτά είναι πέντε πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε από την κατάψυξη σας μία και καλή

Η κατάψυξη φαγητών και τροφίμων είναι πολύ συχνή, ιδιαίτερα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, όχι όμως κατάλληλη για όλα τα τρόφιμα.

Δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς κατάψυξη. Αποθηκεύουμε τα πάντα εκεί, από ψωμί και λαχανικά, μέχρι περισσεύματα. Πρέπει, όμως, να ομολογήσουμε ότι μερικές φορές παραφορτώνουμε την κατάψυξή μας με πράγματα που δεν έχουν θέση στο ψυγείο ή στην τροφοθήκη μας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί πολλά τρόφιμα να ξεχαστούν για πολύ περισσότερο καιρό από όσο είναι ασφαλές. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία τότε πιθανότατα να πρέπει να κάνετε μια εκκαθάριση.

Ξαναπαγωμένα τρόφιμα

Έχετε ποτέ ξεπαγώσει ένα πακέτο κρέας ή λαχανικά και τελικά αποφασίζετε τελευταία στιγμή να βγείτε έξω για φαγητό; Αν ρίξατε αυτά τα πακέτα πάλι στην κατάψυξη καλό είναι να τα βρείτε και να τα πετάξετε. Κάθε φορά που ξεπαγώνετε και έπειτα ξαναπαγώνετε ένα τρόφιμο αυξάνετε τις πιθανότητες να αναπτυχθούν βακτήρια.

Μην ξαναπαγώνετε φαγητό που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Καλό είναι να χωρίζετε το φαγητό σας σε μερίδες πριν το βάλετε στην κατάψυξη και να αφαιρείτε από αυτή μόνο ότι πρόκειται να καταναλώσετε.

Ξεχασμένα περισσεύματα

Το να γυρίζεις στο σπίτι με ταπεράκια από τη μαμά ή τη γιαγιά είναι αγαπημένη συνήθεια. Όμως, μερικές φορές τα ξεχνάμε και καταλήγουν στην κατάψυξή μας για μήνες και περισσότερο.

Δυστυχώς, τα μαγειρεμένα φαγητά θα πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες σύμφωνα με τους ειδικούς στην ασφάλεια τροφίμων. Αν λοιπόν, έχετε περισσεύματα για περισσότερο από έξι μήνες είναι καιρός να τα πετάξετε.

Παγάκια με μυρωδιές

Μπορεί να σκεφτείτε ότι τα παγάκια δεν μυρίζουν και φυσιολογικά δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη οσμή. Ωστόσο, ο πάγος παίρνει με την πάροδο του χρόνου τις μυρωδιές που έχουν τα τρόφιμα γύρω τους. Από τη στιγμή που ο πάγος θα απορροφήσει τις μυρωδιές, δεν υπάρχει τρόπος να τις αποβάλλει.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα πετάξετε και να τα ξαναγεμίσετε. Για να αποφύγετε εντελώς το πρόβλημα επενδύστε σε θήκες με καπάκια.

Παλιό παγωτό

Αν καταφέρνετε να φυλάσσετε στην κατάψυξή σας παγωτό για περισσότερο από τρεις μήνες τότε καλύτερα να μην το καταναλώσετε. Σε γενικές γραμμές, το παγωτό, όπως και άλλα γαλακτοκομικά διατηρείται φρέσκο για τρεις μήνες. Έχετε το νου σας και στην ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.

Γλυκά με γέμιση κρέμας ή τυριού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές μας αρέσει να φτιάχνουμε γλυκά, αλλά πολλές φορές το παρακάνουμε με αποτέλεσμα να βάζουμε μερικά στην κατάψυξη. Τα περισσότερα γλυκά αντέχουν για τρεις με έξι μήνες, αλλά όσα έχουν τυρί ή κρέμα στο εσωτερικό τους θα πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε ένα μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.