ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

Αυτά είναι τα φαγητά που βλάπτουν την υγεία των δοντιών σας 

«Ο λόγος για τον οποίο οι ζυμωμένοι υδατάνθρακες είναι τόσο επικίνδυνοι για τα δόντια είναι επειδή διασπώνται σε ζάχαρα»

Αυτά είναι τα φαγητά που βλάπτουν την υγεία των δοντιών σας 

Ο οδοντίατρος White DiFoggio μίλησε στη Ny Post και αποκάλυψε ότι το λευκό ψωμί, τα πατατάκια, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και τα κράκερ είναι πιο ανθυγιεινά για δόντια μας, ακόμα και από τα ζαχαρωτά.

«Ο λόγος για τον οποίο οι ζυμωμένοι υδατάνθρακες είναι τόσο επικίνδυνοι για τα δόντια είναι επειδή διασπώνται σε ζάχαρα», είπε στη Ny Post.

Αυτοί οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες κάνουν το στόμα πιο όξινο επειδή το σάλιο δουλεύει υπερωριακά για να αφαιρέσει την ουλώδη τροφή από τα δόντια σας και αυτό είναι κάτι που «αυξάνει την πιθανότητα τερηδόνας».

Ωστόσο, είπε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι εκπληκτικά καλή για τα δόντια επειδή μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα, όπως και τα τρόφιμα που «χρειάζονται πιο βαρύ δάγκωμα και μάσημα», όπως τα τραγανά λαχανικά, τα καρότα και το σέλινο, καθώς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ακόμα, η οδοντίατρος είπε ότι όταν τρώμε πατατάκια, σνακς και γενικά φαγητά που κολλάνε στο στόμα είναι καλύτερο να τα τρώμε σε μια φάση της ημέρας και όχι ανά περιόδους καθώς έτσι το σάλιο έχει χρόνο να εξουδετερώσει το όξινο pH στο στόμα από όλη τη ζάχαρη.

Έτσι, συνιστάται να καταναλώνεται λαχανικά και φρούτα αφού έχετε φάει πρώτα τα «κακά» φαγητά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, τόνισε ότι είναι σημαντική η χρήση νήματος για το σωστό καθάρισμα των δοντιών, πέρα από το βούρτσισμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.