Αυτά είναι τα μόνα τρία μέρη του σώματος που πρέπει να πλένετε κάθε μέρα

Σύμφωνα με κάποιους γιατρούς, χρειάζεται πραγματικά να πλύνετε μόνο τρία μέρη του σώματός σας

Αυτά είναι τα μόνα τρία μέρη του σώματος που πρέπει να πλένετε κάθε μέρα

Τους τελευταίους 24 μήνες, έχετε ακούσει ξανά και ξανά πόσο σημαντικό είναι να πλένετε τα χέρια σας συχνά και σχολαστικά για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από τον κορωνοϊό.

Και επειδή αυτό συνεχίζει να ισχύει, μπορεί να σας οδηγήσει να υποθέσετε ότι το τακτικό τρίψιμο του υπόλοιπου σώματος σας είναι επίσης καλή ιδέα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα έτσι, σύμφωνα πάντα με κάποιους γιατρούς!

Στην πραγματικότητα, το υπερβολικό ντους ή το μπάνιο μπορεί πραγματικά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Σύμφωνα με έναν γιατρό, χρειάζεται πραγματικά να πλύνετε μόνο τρία μέρη του σώματός σας με σαπούνι: τις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα και τα πόδια σας. Οι υπόλοιποι; Ένα απλό ξέβγαλμα με νερό είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Η Sandy Skotnicki, MD, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, είπε πρόσφατα στο The Atlantic ότι το τρίψιμο του σώματός σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια με σαπούνι και νερό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις. Αντίθετα, λέει να εστιάσετε απλώς σε ορισμένα «κομμάτια», τα οποία «θα ήταν οι μασχάλες, η βουβωνική χώρα και τα πόδια σας».

Εάν τρίψετε ολόκληρο το σώμα σας με σαπούνι, κινδυνεύετε να καταστρέψετε χρήσιμα βακτήρια που βοηθούν το μικροβίωμά σας να διακρίνει τα καλά από τα κακά μικρόβια, είπε η Robynne Chutkan, MD, ιδρύτρια του Digestive Center for Women στο Chevy Chase του Μέριλαντ.

Το σώμα σας χρειάζεται ορισμένα βακτήρια, λέει, και όταν το αφαιρείτε από το δέρμα σας πλένοντας με σαπούνι, μειώνει την ανοσία σας σε ορισμένους ιούς, αυξάνοντας τον κίνδυνο να αρρωστήσετε. «Εκτός κι αν μόλις ολοκληρώσετε μια διαδρομή με λάσπη, τα μόνα μέρη που χρειάζονται καθημερινό σαπούνι είναι οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα», προσθέτει ο Chutkan. «Το υπόλοιπο σώμα σου τα καταφέρνει καλά με ένα ξέβγαλμα, ακόμα και μετά από μια ιδρωμένη προπόνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.