ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό τα ροδάκινα

Προσφέρουν στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη σε καθημερινή βάση

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό τα ροδάκινα

Το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους και ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το ροδάκινο.

Είναι πεντανόστιμο, υγιεινό, έχει λίγες θερμίδες και είναι ιδανικό για να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Τα ροδάκινα έχουν υψηλή διατροφική αξία και προσφέρουν στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη σε καθημερινή βάση.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, καλούς υδατάνθρακές και βιταμίνες του συμπλέγματος Α και C.

Είναι επίσης καλή πηγή καλίου, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες έχει συσχετιστεί με την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνων και άλλων παθήσεων.

Τα ροδάκινα εκτός από υγιεινά έχουν ελάχιστες θερμίδες και αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Η χαμηλή θερμιδική τους αξία, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος λόγος που τα ροδάκινα βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Τα ροδάκινα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό το οποίο σημαίνει ότι προκαλεί τον κορεσμό πιο γρήγορα και σας κρατά χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Τα ροδάκινα είναι καλή πηγή σε φυτικές ίνες οι οποίες επίσης παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού και σας βοηθούν να ελέγξετε τις λιγούρες σας για γλυκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό. Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.