ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτά είναι τα σημάδια που φανερώνουν ότι είστε καλά ενυδατωμένοι

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από νερό ή υπονατριαιμία

Αυτά είναι τα σημάδια που φανερώνουν ότι είστε καλά ενυδατωμένοι

Το νερό, όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι απαραίτητο για την υγεία, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό για τη σωστή λειτουργία των οργάνων του σώματος.

Βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην απομάκρυνση των αποβλήτων ή των τοξινών και στην παροχή θρεπτικών ουσιών σε διάφορα μέρη του σώματος.

Γι’ αυτό οι ειδικοί μας συμβουλεύουν επανειλημμένως να πίνουμε περίπου οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα.

Ο πονοκέφαλος είναι σημάδι αφυδάτωσης, λένε οι ειδικοί. Η ελλιπής πρόσληψη νερού επηρεάζει τον όγκο του αίματος και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, συμβάλλοντας σε πονοκεφάλους.

Επίσης, η επίμονη κακοσμία του στόματος λόγω αφυδάτωσης μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό.

Τα παρακάτω σημάδια δείχνουν ότι είστε καλά ενυδατωμένοι

1. Συχνότητα ούρησης

Η τακτική ούρηση είναι ένας θετικός δείκτης ενυδάτωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε σπάνια ούρηση καθώς το σώμα εξοικονομεί νερό. Εάν πίνετε αρκετό νερό, θα πηγαίνετε πιο συχνά στην τουαλέτα.

2. Αίσθηση δίψας

Η δίψα χρησιμεύει ως ένας φυσικός μηχανισμός που σηματοδοτεί την ανάγκη για αναπλήρωση υγρών. Η έντονη δίψα μπορεί να υποδηλώνει αφυδάτωση λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης νερού ή υπερβολικής απώλειας υγρών.

3. Κατάσταση δέρματος και χειλιών

Το ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται υγρό και ελαστικό. Τα ξηρά χείλη και το ξηρό δέρμα μπορεί να σηματοδοτούν μία κατάσταση αφυδάτωσης, υποδηλώνοντας έλλειψη επαρκούς νερού για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

4. Επίπεδο ενέργειας

Η αφυδάτωση μειώνει τον όγκο του αίματος, και την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση καθώς παρεμποδίζεται η παραγωγή ενέργειας του σώματος.

5. Χρώμα ούρων

Η παρακολούθηση του χρώματος των ούρων παρέχει μια εικόνα για την κατάσταση ενυδάτωσης του οργανισμού. Τα ωχρά κίτρινα ούρα υποδηλώνουν επαρκή ενυδάτωση, ενώ τα σκούρα κίτρινα δείχνουν αφυδάτωση και την ανάγκη για αυξημένη κατανάλωση υγρών.

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, αλλά η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από νερό ή υπονατριαιμία.

Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν υπάρχει ανισορροπία νερού και νατρίου στο σώμα. Η υπερυδάτωση προκαλεί πρήξιμο των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυττάρων, με αποτέλεσμα σύγχυση, υπνηλία, πονοκεφάλους, υπέρταση και χαμηλό καρδιακό ρυθμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως, θα πρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία και να αποφύγετε να πίνετε περισσότερο νερό από αυτό που απαιτεί το σώμα σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.