Αυτά τα έξι φρούτα θα σας βοηθήσουν να «ρίξετε» την κοιλιά

Μάθετε πώς συμβάλλουν στη διάσπαση του λίπους

Αυτά τα έξι φρούτα θα σας βοηθήσουν να «ρίξετε» την κοιλιά

Τώρα το καλοκαίρι είναι αρκετά πιο εύκολο να βελτιώσουμε την υγεία και την εικόνα του σώματος μας.

Ποια φρούτα συμβάλλουν στο κάψιμο του λίπους στην περιοχή, αλλά και στην καλύτερη πέψη (συνήθως, το πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα είναι αποτέλεσμα ευερέθιστου εντέρου ή κάποιας παρόμοιας πάθησης).

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα 5+1 φρούτα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και μάθετε πώς συμβάλλουν στη διάσπαση του λίπους ή στην αντιμετώπιση του πρηξίματος, ποια είναι η ιδανική ποσότητα για να καταναλώνετε και πόσες θερμίδες έχουν.

Μήλο

Στη φλούδα του μήλου βρίσκεται μια ουσία, το ουρσολικό οξύ, το οποίο βοηθάει στο κάψιμο λίπους και επιταχύνει το αδυνάτισμα. Επίσης, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.

Ανανάς

Χάρη στη βρομελίνη που περιέχει, βελτιώνει την πέψη και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Αρκετά συχνά το φούσκωμα στην κοιλιά οφείλεται σε κακή λειτουργία της πέψης.

Μούρα

Εχει βρεθεί πως περιορίζουν την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά. Θα τα βρείτε κατεψυγμένα ή αποξηραμένα. Μια πολύ καλή λύση είναι να τα βάλετε μέσα σε smoothies και να τα πάρετε μαζί σας σε θερμός.

Σύκα

Κατάλληλα για την καλή λειτουργία του εντέρου. Η δυσκοιλιότητα είναι σύνηθες φαινόμενο με την αλλαγή περιβάλλοντος στις διακοπές, οπότε ένα σύκο, ιδανικά το πρωί, θα δώσει λύση στο πρόβλημά σας.

Αβοκάντο

Τα καλά λιπαρά έχει βρεθεί πως βοηθούν στην καύση του ενδοκοιλιακού λίπους και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Ένα τοστ με αβοκάντο ή ένα αβοκάντο σκέτο θα μπορούσαν να είναι το τέλειο και θρεπτικό σνακ των διακοπών.

Μπανάνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κάλιο που περιέχει βοηθά σημαντικά στην κατακράτηση υγρών. Μια ακόμα όμως, χρήσιμη πληροφορία είναι πως οι μπανάνες είναι το κατάλληλο φρούτο για εσάς που πάσχετε από ευερέθιστο έντερο και πρήζεστε συχνά στην κοιλιακή χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.