Αυτές είναι δέκα εύκολες συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε το 2023 για να είστε πιο υγιείς και fit

Διαβάστε τες παρακάτω

Αυτές είναι δέκα εύκολες συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε το 2023 για να είστε πιο υγιείς και fit

Οι τομείς όμως της υγείας και της ευεξίας είναι πραγματικά σημαντικοί αν θέλετε να αποδίδετε σε όλους τους τομείς και αυτές είναι δέκα εύκολες συνήθειες που μπορούμε όντως να υιοθετήσουμε το 2023, ώστε να έχουμε μια πιο υγιή χρονιά με απλά βήματα.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ρεαλιστικά τι ν΄ αλλάξουμε στην διατροφή μας και στις συνήθειές μας για τη νέα χρονιά, αυτά θα ήταν:

Περιορίζουμε όσο γίνεται το αλάτι και τη ζάχαρη.

Βρίσκουμε τρόπους να κινηθούμε, χωρίς απαραίτητα να πάμε γυμναστήριο

Βρίσκουμε χρόνο να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε

Ενισχύουμε την διατροφή μας με φρούτα και λαχανικά

Προτιμάμε τα τρόφιμα ολικής άλεσης, που είναι λιγότερο επεξεργασμένα

Αποφεύγουμε τροφές που είναι συσκευασμένες αν μπορούμε να τις βρούμε σε άλλη μορφή. (Κοιτάμε ετικέτες και διαβάζουμε συστατικά)

Επαναπροσδιορίζουμε την αυτοφροντίδα και τον προσωπικό χρόνο… (το να κάνω διάλειμμα να φάω και να κλείσω τον υπολογιστή για 5 λεπτά είναι πολύ πιο σημαντικό από το να κάνω μια μάσκα προσώπου)

Οργανώνουμε, προετοιμάζουμε, μαγειρεύουμε την πλειοψηφία των γευμάτων μας και ψωνίζουμε μόνο όσα τρόφιμα έχουν κάτι να μας προσφέρουν

Ακολουθούμε τον κανόνα 80 – 20. Προσπαθούμε να τρώμε σωστά και υγιεινά 80% και αφήνουμε ένα 20% αυθόρμητο για την ψυχική μας υγεία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπεριφερόμαστε με επιείκια και αγάπη προς τον οργανισμό μας και το σώμα μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.