ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι 5 συμβουλές για την αποφυγή των αλλεργιογόνων τροφίμων στο σπίτι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτές είναι οι 5 συμβουλές για την αποφυγή των αλλεργιογόνων τροφίμων στο σπίτι

Είτε τρώτε στο σπίτι είτε σε κάποιο φιλικό σπίτι, υπάρχουν πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις τροφικές αλλεργίες με ασφάλεια.

5 συμβουλές για την αποφυγή των αλλεργιογόνων τροφίμων στο σπίτι

Κάντε τραπέζι στο σπίτι σας

Επειδή έχετε τον έλεγχο του τι σερβίρετε, αυτή μπορεί να είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τη διαχείριση των τροφικών αλλεργιών.

Μπορείτε να επιλέξετε να ετοιμάσετε μόνο «ασφαλή» τρόφιμα και να ενημερώσετε τους επισκέπτες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φέρουν στο σπίτι.

Εάν έχετε φαγητά που περιέχουν αλλεργιογόνα, ορίστε ξεχωριστούς χώρους να σερβίρονται αυτά τα τρόφιμα, ώστε να αποφευχθεί η επαφή μεταξύ τους.

Επικεντρωθείτε σε ολόκληρα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Αν και το μαγείρεμα από την αρχή μπορεί να φαίνεται ότι να κάνετε περισσότερη δουλειά, βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα τρόφιμα και οι περιοχές προετοιμασίας είναι απαλλαγμένες από τροφικά αλλεργιογόνα.

Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι εξοικονομείτε χρόνο μακροπρόθεσμα επειδή δεν χρειάζεται να ψάξετε κάθε ετικέτα συστατικών.

Τροποποιήστε τις παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιώντας συστατικά χωρίς αλλεργιογόνα

Μόλις μάθετε μερικές απλές συνταγές, μπορεί να συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολο είναι να τις τροποποιήσετε.

Εστιάστε σε παρόμοια είδη όταν εξετάζετε το ενδεχόμενο ανταλλαγής, όπως μη γαλακτοκομικό γάλα για αγελαδινό γάλα (ή αντίστροφα) ή φυσικά δημητριακά χωρίς γλουτένη για σιτάρι.

Τα αυγά στις συνταγές συχνά μπορούν να αντικατασταθούν με αλεσμένους, επανυδατωμένους σπόρους λιναριού ή chia.

Να διαβάζετε πάντα όλες τις ετικέτες συστατικών

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι ένα προϊόν είναι απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα, διαβάστε την ετικέτα.

Οι κατασκευαστές τροφίμων αλλάζουν τις συνταγές, οι οποίες ενδέχεται να εισάγουν αλλεργιογόνα σε προηγουμένως «ασφαλή» τρόφιμα και ποτά.

Διατηρήστε τα όλα καθαρά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποτρέψτε την επαφή των τροφών και παράλληλα τη μόλυνση, ενθαρρύνοντας το συχνό πλύσιμο των χεριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.