ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι έξι παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το τσάι με λεμόνι

Το λεμόνι είναι γνωστό ως μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C

Αυτές είναι οι έξι παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το τσάι με λεμόνι

Το τσάι με λεμόνι είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που πραγματικά βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών συμπτωμάτων και ενοχλήσεων, όπως πεπτικά προβλήματα, βακτηριακές λοιμώξεις, ρινική συμφόρηση κ.λπ.

Καθώς το λεμόνι είναι γνωστό ως μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, το τσάι με λεμόνι θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να τονώσετε το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα φλιτζάνι τσάι με λεμόνι την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε και τον μεταβολισμό. Θα σας κρατήσει ενεργό και όλη την ημέρα. Το τσάι με λεμόνι είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος όταν καταναλώνεται τακτικά. Αυτά τα υπέροχα οφέλη για την υγεία του τσαγιού με λεμόνι πιθανότατα τα γνωρίζετε. Έχετε σκεφτεί ποτέ τις παρενέργειες του τσαγιού με λεμόνι;

Παρενέργειες από το τσάι με λεμόνι

1. Μπορεί να προκαλέσει διάβρωση των δοντιών

Η κατανάλωση τσαγιού με λεμόνι σε καθημερινή βάση μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας και να οδηγήσει σε διάβρωση των δοντιών. Παρόλο που αυτό συμβαίνει πολύ αργά, αυτός ο συνδυασμός είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του σμάλτου των δοντιών σας.

2. Μπορεί να νιώσετε αίσθηση καψίματος στο στήθος

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τσαγιού με λεμόνι σε καθημερινή βάση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή των επιπέδων pH του πεπτικού συστήματος, ειδικά στο στομάχι. Αυτό θα οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος, που συχνά οδηγεί σε αίσθημα καύσου στην περιοχή του θώρακα. Ναυτία και έμετος είναι επίσης πιθανές ενοχλήσεις από το τσάι με λεμόνι.

3. Μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση

Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι πίνοντας αυτό το ρόφημα θα κρατήσουν τον οργανισμό ενυδατωμένο, αυτό δεν είναι η αλήθεια. Οι παρενέργειες του τσαγιού λεμονιού περιλαμβάνουν αφυδάτωση καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες. Εάν πίνετε τσάι με λεμόνι περισσότερο από όσο πρέπει, έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να αφυδατωθείτε αντί να ενυδατωθείτε.

4. Δεν είναι και πολύ ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

Οι έγκυες γυναίκες και όσες θηλάζουν πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τσαγιού με λεμόνι καθώς είναι γνωστό ότι περιέχει καφεΐνη.

5. Επηρεάζει την οστεοπόρωση

Το τσάι με λεμόνι μειώνει τα επίπεδα ασβεστίου στο ανθρώπινο σώμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των οστών στο ανθρώπινο σώμα, ειδικά μεταξύ εκείνων που έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν οστεοπόρωση ή που την έχουν ήδη αναπτύξει.

6. Μπορεί να προκαλέσει σε στομαχικά προβλήματα

Εάν πίνετε τσάι με λεμόνι τακτικά, ειδικά σε μεγάλες ποσότητες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτύξετε στομαχικά προβλήματα όπως διάρροια, έλκος στομάχου, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, στομαχόπονο και κράμπες κ.λπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, αν πίνετε τσάι με λεμόνι μία φορά στο τόσο ή μία φορά την ημέρα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Φροντίστε μόνο να μην το πιείτε το πρώτο πράγμα το πρωί με άδειο στομάχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.