ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτές είναι οι φυτικές ουσίες με αντισταμινική δράση που καταπολεμούν το έκζεμα!

Ένα αρχαίο ινδικό φυτό, το Coleus forskolli, είναι το πιο ισχυρό αντισταμινικό βότανο

Αυτές είναι οι φυτικές ουσίες με αντισταμινική δράση που καταπολεμούν το έκζεμα!

Υπάρχει ένας αριθμός φυσικών συστατικών που αντιμετωπίζει την υπερβολική απελευθέρωση ισταμίνης σε ασθενείς με έκζεμα.

Ένα αρχαίο ινδικό φυτό, το Coleus forskolli, είναι το πιο ισχυρό αντισταμινικό βότανο. Η γλυκύριζα έχει επίσης πολύ καλές αντιαλλεργικές ιδιότητες.

Τα πιο χρήσιμα όμως φυσικά αντισταμινικά και αλλεργικά συστατικά είναι τα φλαβονοειδή.

Ιδιαίτερα το φλαβονοειδές κουερσετίνη δείχνει τη μεγαλύτερη δράση σε πειραματικές μελέτες.

Δεν εμποδίζει μόνο την απελευθέρωση ισταμίνης, αλλά δρα και ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και στην πραγματικότητα εμποδίζει τον σχηματισμό ισταμίνης και άλλων αλλεργικών συστατικών.

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι η κουερσετίνη είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για τις αλλεργίες και τη φλεγμονή.

Η κουερσετίνη έχει μοναδική αντιοξειδωτική δράση. Μια μελέτη του 2009 έδειξε πώς η κουερσετίνη ενεργοποιεί ένα βασικό βήμα που οδηγεί στην παραγωγή της κυτταρικής γλουταθειόνης (ενός βασικού ενδογενούς αντιοξειδωτικού).

Οι αντισταμινικές ιδιότητες της κουερσετίνης έχουν τεκμηριωθεί αρκετά καλά. Έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τα μαστοκύτταρα με έναν τρόπο που βοηθά στη μείωση του στρες προκαλούμενου από άγχος και αλλεργικές αντιδράσεις.

Μια μελέτη έδειξε ότι το στρες από μόνο του είναι ικανό να αρχίσει τη μετανάστευση των ανοσοκυττάρων προς το δέρμα σας, σαν να επρόκειτο να αντιμετωπίσουν μια πληγή ή μια μόλυνση, μια ξεκάθαρα εξελικτική στρατηγική, όπου το στρες κατά κανόνα συνεπάγεται βλάβη κάποιας μορφής.

Άλλη μελέτη έδειξε ότι το στρες δυναμώνει την ένταση στα μαστοκύτταρα, δίνοντας σ᾿ αυτά το έναυσμα για να απελευθερώσουν φλεγμονώδη χημικά συστατικά που κατά κανόνα αναμειγνύονται σε αλλεργίες, άσθμα, δερματικές παθήσεις και πεπτικά προβλήματα.

Η κουερσετίνη έχει φανεί ότι μπορεί να μειώσει τις επιδράσεις του στρες.
Εκχυλίσματα πλούσια σε φλαβονοειδή από σπόρους σταφυλιού (Vitis vinifera), από μύρτιλλο (bilberry), από το Γκίνγκο μπιλόμπα (Ginkgo biloba) και από το πράσινο τσάι είναι επίσης ικανά να αναχαιτίζουν τους αλλεργικούς μηχανισμούς και μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα στη θεραπεία του εκζέματος.

Εκτός από φλαβονοειδή, το εκχύλισμα Γκίνγκο μπιλόμπα περιέχει διάφορα μοναδικά μόρια τερπενίων, γνωστά ως γκινγκολίδες (ginkgolides), που μπλοκάρουν τις επιδράσεις του παράγοντα ενεργοποίησης αιμοπεταλίων (PAF), έναν σημαντικό χημικό μεσολαβητή στο έκζεμα.

Προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μείγμα γκινγκολιδών καθώς και εκχύλισμα Γκίνγκο μπιλόμπα, τιτλοδοτημένο να περιέχει 24% φλαβονογλυκοσίδες του Γκίνγκο και 6% τερπενοειδή έχει κλινικά σημαντικές αντιαλλεργικές επιδράσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.