ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές είναι οι οκτώ τροφές που μειώνουν το αίσθημα της πείνας

Ποια είναι τα βασικά θρεπτικά συστατικά που προκαλούν τον κορεσμό

Αυτές είναι οι οκτώ τροφές που μειώνουν το αίσθημα της πείνας

Πεινάτε όλη την ώρα, ακόμα και εάν φάγατε το τελευταίο γεύμα μόλις πριν από μισή ώρα; Οι λόγοι ποικίλουν και σχετίζονται με την παραγωγή ορμονών, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και άλλους παράγοντες.

Τα βασικά θρεπτικά συστατικά που προκαλούν τον κορεσμό και θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα είναι τρία: πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σύνθετοι υδατάνθρακες.

Πρωτεΐνες. Τα αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης, παίζουν κομβικό ρόλο στην αίσθηση κορεσμού.

Φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και επίσης παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού.

Σύνθετοι υδατάνθρακες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επιλέξτε υγιεινές πηγές υδατανθράκων όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και γενικά τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Δείτε ποιες είναι οκτώ τροφές που μπορούν να περιορίσουν το αίσθημα πείνας

Εκτός από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά που παρατείνουν τον κορεσμό, υπάρχουν κάποιες τροφές που καταστέλλουν την όρεξη και η βασική διαφορά τους από άλλες, είναι η περιεκτικότητά τους σε συγκεκριμένες βιοδραστικές ενώσεις.

Αυτά είναι:

Καφεΐνη
Κατεχίνες
Γαλλικό οξύ
Ανθοκυανίνες
Βήτα-γλυκάνη
Πολυφαινόλες
Ελευρωπαΐνη
Κερσετίνη

Οι παραπάνω ουσίες εντοπίζονται στα εξής τρόφιμα.

Πράσινο τσάι (κατεχίνες). Το πράσινο τσάι λόγω της περιεκτικότητάς του σε κατεχίνες ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Σταφύλια με κουκούτσια (ανθοκυανίνες). Οι ανθοκυανίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και παρατείνουν το αίσθημα πληρότητας.

Κανέλα (πολυφαινόλες). Η κανένα είναι ένα μπαχαρικό με αντιοξειδωτική δράση και πολυφαινόλες που καθυστερούν την πείνα μετά από ένα γεύμα.

Πιπεριές (καψαϊκίνη). Η καψαϊκίνη, μεταξύ άλλων, ενισχύσει την οξείδωση του λίπους στον λιπώδη ιστό και να οδηγήσει σε μείωση του κοιλιακού λίπους.

Βρόμη (βήτα-γλυκάνη). Η βήτα-γλυκάνη ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης και της χοληστερίνης, ενισχύοντας έτσι την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα προστατεύει το γαστρεντερικό σύστημα.

Ρόδι (γαλλικό οξύ)

Ελαιόλαδο (ελευρωπαΐνη)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μήλα (κερσετίνη). Η κερσετίνη ανάμεσα σε άλλα θεωρείται ότι προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, φλεγμονές και αλλεργίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.