ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες της φαγούρας χωρίς εξανθήματα

Η φαγούρα μπορεί ακόμη να είναι σύμπτωμα της έλλειψης σιδήρου

Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες της φαγούρας χωρίς εξανθήματα

Η φαγούρα, αποτελεί ένα σύμπτωμα το οποίο συνήθως εκδηλώνεται μετά από τσίμπημα εντόμου ή την επαφή με κάποιο αλλεργιογόνο.

Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ήπια αλλεργική αντίδραση από φάρμακο ή κάποιο προϊόν περιποίησης του δέρματος (σαπούνι, άρωμα, κρέμα).

Άλλες πιθανές εξηγήσεις είναι η ευαισθησία στο νερό (υδατογενής κνησμός) και/ή η ξηρότητα του δέρματος.

Η φαγούρα μπορεί ακόμη να είναι σύμπτωμα της έλλειψης σιδήρου.

Όταν υπάρχει εξάνθημα στο δέρμα, η αιτία τη φαγούρας εντοπίζεται πιο εύκολα.

Όταν όμως δεν υπάρχει κάποιο σπυράκι ή άλλο σημάδι και η φαγούρα συνοδεύεται από κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, δείτε πού μπορεί να οφείλεται:

Δύσπνοια: Η φαγούρα μπορεί να οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση

Απώλεια βάρους: Tο οίδημα κάτω από το δέρμα (πρησμένοι λεμφαδένες) και η ανεξήγητη απώλεια βάρους σε συνδυασμό με τη φαγούρα μπορεί να υποδεικνύουν συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, όπως το λέμφωμα Hodgkin

Μειωμένη παραγωγή ούρων: Η αιτία μπορεί να είναι η χρόνια νεφροπάθεια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κιτρίνισμα στα μάτια ή το δέρμα: Tο κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος (ίκτερος) μπορεί να υποδεικνύει πρόβλημα στο συκώτι ή απόφραξη κάποιου πόρου κοντά στο συκώτι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.