ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

Καλό είναι να τις σταματήσετε όσο είναι νωρίς

Αυτές είναι οι πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

Η απώλεια βάρους είναι μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Τι γίνεται, όμως, όταν εσείς οι ίδιοι έχετε υιοθετήσει κάποιες συνήθειες που έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, τα οποία δεν είναι άλλα από την ανεπιθύμητη αύξηση τους βάρους σας;

Δείτε ποιες από τις πρωινές σας συνήθειες,  μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση του βάρους σας και κόψτε τες όσο είναι ακόμη νωρίς.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Παραλείπετε το πρωινό

Το πρώτο βήμα προς την απώλεια βάρους θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι να τρώτε περισσότερο πρωινό!

«Μια συνήθεια πρωινού που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη αύξηση βάρους είναι η παράλειψη του πρωινού ή η μη κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μέτριο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες», λέει η Steph Magill.

«Οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες βοηθούν στο αίσθημα πληρότητας, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να φτάσετε για σνακ μια ώρα μετά το φαγητό».

Η Magill επισημαίνει ότι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι λιγότερο πιθανό να φάτε περισσότερα σνακ το βράδυ, αν φάγατε πρωινό το πρωί. Οπότε μην διστάζετε να ξεκινάτε την ημέρα σας με πλούσιο πρωινό.

Πίνετε μόνο καφέ

Είναι απολύτως φυσιολογικό μερικές φορές να μην έχετε όρεξη για ένα πλήρες πρωινό πρωί-πρωί ή το πρόγραμμά σας, σας εμποδίζει να καθίσετε για ένα υγιεινό γεύμα.

Αλλά ένα φλιτζάνι καφέ, ακόμα και με κρέμα γάλακτος, δεν περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε το πρωινό σας, αφήνοντάς σας τελικά πεινασμένους. Προσθέστε, λοιπόν, στο υγρό πρωινό σας λίγες πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιεινά λιπαρά.

Παίρνετε το πρωινό σας έξω

Αν παραλείψετε να φτιάξετε το πρωινό σας στο σπίτι και επιλέξετε να πάρετε κάτι από έξω για να ξεγελάσετε την πείνα σας, σίγουρα δεν θα είναι τόσο υγιεινό όσα αν το παρασκευάζατε μόνοι σας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγετε αν δεν θέλετε να αυξήσετε το βάρος σας.

«Η επιλογή ενός μάφιν και ενός λάτε από έξω μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας», λέει η Melissa Altman-Traub.

«Ένα muffin μπορεί να έχει 500 θερμίδες ή περισσότερες με 50 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης και ένας αρωματισμένος grande latte μπορεί να περιέχει 350- 400 θερμίδες με τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης, δηλαδή περισσότερη πρόσθετη ζάχαρη από όση θα έπρεπε να καταναλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όλη την ημέρα».

Επιλέγετε τα λάθος συστατικά για το smoothie σας

Τα smoothies μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τρυπώσετε επιπλέον φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά καθώς ξεκινάτε τη μέρα σας, ωστόσο, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην ισορροπία των μακροθρεπτικών συστατικών στο μπλέντερ σας.

«Η κατανάλωση ενός smoothie φρούτων έναντι ενός smoothie πλούσιου σε πρωτεΐνες μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς ένα smoothie φρούτων που αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες χωρίς υγιεινά λίπη και πρωτεΐνες δεν θα σας κρατήσει ικανοποιημένους», λέει η Nicole Swingle.

Πάντα φτιάχνετε το πρωινό σας με χαμηλά λιπαρά

Η μόδα των χαμηλών λιπαρών της δεκαετίας του 1980 και του ’90 πιθανώς έκανε περισσότερο κακό παρά καλό για την απώλεια βάρους -ωστόσο η κληρονομιά της παραμένει στο μυαλό μας. Στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε, μπορεί να βρεθείτε στο σημείο να αποκλείετε εντελώς τα λιπαρά από το πρωινό σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι που είναι λάθος! Το λίπος είναι ένα κορεστικό μακροθρεπτικό συστατικό που εξυπηρετεί όλα τα είδη των σημαντικών λειτουργιών στο σώμα σας. Τα πρωινά, στηριχτείτε σε υγιεινά λιπαρά από τροφές όπως ο καπνιστός σολομός, τα αυγά και το γιαούρτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.