ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι τέσσερις αιτίες που προκαλούν νυχτερινή εφίδρωση

Αν ιδρώνεις κι εσύ το βράδυ τότε πρέπει να το «ψάξεις»

Αυτές είναι οι τέσσερις αιτίες που προκαλούν νυχτερινή εφίδρωση

Η νυχτερινή εφίδρωση, μπορεί να μην είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχήσει, αλλά όταν γίνεται σε καθημερινό επίπεδο θα πρέπει να το «ψάξετε» περαιτέρω. 

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις αιτίες είναι οι εξής:

Ορμονικά προβλήματα

Η έντονη εφίδρωση μπορεί να σχετίζεται με ορμονικά προβλήματα και ανισορροπίες όπως για παράδειγμα τον υπερθυρεοειδισμό, τον διαβήτη, αλλαγές στις ορμόνες και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος βασίζεται στον υποθάλαμο, ο οποίος είναι επίσης μέρος του ορμονικού συστήματος. Η δυσλειτουργία του υποθαλάμου μπορεί να είναι ένα υποκείμενο ζήτημα που σχετίζεται με ορμονικά προβλήματα και μπορεί επίσης να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις.

Έντονο άγχος

Το αυξημένο στρες και το άγχος μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι ανισορροπίες των μετάλλων είναι συχνές εκεί όπου εμφανίζεται συχνά η εφίδρωση.

Ο ιδρώτας έχει βρεθεί ότι περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καλίου, νατρίου, ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου. Ειδικός προτείνει την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο όπως ξηρούς καρπούς, μπρόκολο και τροφές με ασβέστιο και σίδηρο.

Διατροφική ανεπάρκεια

Η έντονη εφίδρωση συνδέεται και με την έλλειψη ορισμένων βιταμινών και μετάλλων. Η έλλειψη βιταμίνης D και B12 μπορεί να την προκαλέσει.

Η βιταμίνη D είναι δύσκολο να ληφθεί από τη διατροφή, επειδή τόσο λίγα τρόφιμα την περιέχουν και ο τρόπος ζωής στην πόλη, καθώς και η χρήση αντηλιακού (που είναι απαραίτητο) μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις σε βιταμίνη D.

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που σχετίζεται με την έντονη εφίδρωση. Πολλές γυναίκες εμφανίζουν εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται σε αλλαγές στην παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης.

Μερικές αλλαγές στην καθημερινότητα, όπως ο ύπνος σε δροσερό δωμάτιο και η αποφυγή του αλκοόλ μπορούν να βοηθήσουν στην ελάττωση του ιδρώτα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μαγνήσιο βοηθά στη μείωση των εξάψεων. Το μαγνήσιο βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα δημητριακά και τα φασόλια, αλλά το ένα τέταρτο των ενήλικων γυναικών δεν επιτυγχάνει την ελάχιστη συνιστώμενη πρόσληψη μαγνησίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.