ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι τρεις τροφές που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή

Καλύτερα να τις αποφεύγετε

Αυτές είναι οι τρεις τροφές που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή

Η διατροφή αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται αν θα έχουμε ευχάριστη ή δυσάρεστη αναπνοή.

Συγκεκριμένα πολλές τροφές είναι δυνατό να αποτρέψουν την κακοσμία του στόματος, ενώ άλλες να την προκαλέσουν ή και να την επιδεινώσουν.

Αν θέλετε να περιορίσετε ή να αποφύγετε εντελώς την κακοσμία του στόματος, φροντίστε να ξεπλένετε καλά το στόμα με νερό μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και να διατηρείτε γενικότερα μια καλή στοματική υγιεινή.

Δείτε παρακάτω τρεις τροφές που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή:

1. Κρεμμύδι και σκόρδο

Εκτός από την έντονη μυρωδιά που απελευθερώνουν τα ίδια όταν τα κόβουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι γνωστό ότι προσδίδουν μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά στην αναπνοή. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν δύσοσμες θειούχες ενώσεις.

2. Κρέας και ψάρι

Οι ζωικές πρωτεΐνες που βρίσκονται σε αυτές τις τροφές αποτελούν τροφή για τα βακτήρια του στόματος. Κατά τη διαδικασία διάσπασής τους απελευθερώνονται θειούχες ενώσεις που, όπως και στην περίπτωση του κρεμμυδιού και του σκόρδου, προκαλούν κακοσμία του στόματος.

3. Γλυκά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένης ζάχαρης που βρίσκεται στα διάφορα γλυκά τρέφει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, με αποτέλεσμα αυτά να παράγουν δύσοσμες ουσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.