ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι τροφές που μειώνουν την «κακή» (LDL) χοληστερόλη

Τα όσπρια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών

Αυτές είναι οι τροφές που μειώνουν την «κακή» (LDL) χοληστερόλη

Ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης LDL (Low-Density Lipoprotein) και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. 

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο ή γιατρό για να καθορίσετε το καλύτερο πλάνο διατροφής για τις ατομικές σας ανάγκες, καθώς η μείωση της LDL χοληστερόλης μπορεί να απαιτεί μια συνολική προσέγγιση που συμπεριλαμβάνει διατροφή, άσκηση και ίσως φαρμακευτική αγωγή.

Μερικές από τις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της «κακής» (LDL) χοληστερόλης είναι:

Φασόλια, φακές και άλλα όσπρια: Τα όσπρια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Τα όσπρια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης και στην αύξηση της HDL χοληστερόλης.

Ολικής άλεσης δημητριακά: Τα ολικής άλεσης δημητριακά, όπως το βρώμη και ο κορασάν, περιέχουν διαλυτές ίνες που βοηθούν στην περιορισμένη απορρόφηση της χοληστερόλης. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης και στην αύξηση της HDL χοληστερόλης.

Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επίσης χαμηλά σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά, και η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση της χοληστερόλης.

Ω-3 λιπαρά οξέα: Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η σαρδέλα και η ρέγγα, περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα LDL.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης.

Ελαιόλαδο: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από τη διατροφή, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης, όπως η άσκηση, η διακοπή του καπνίσματος και η διαχείριση του άγχους. Εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με το πώς μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.