ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο να καταπολεμήσουμε πιο γρήγορα το κρυολόγημα

Δείτε ποιες είναι για να τις εντάξετε στο διατροφολόγιό σας

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο να καταπολεμήσουμε πιο γρήγορα το κρυολόγημα

Τώρα τον χειμώνα που οι ιώσεις και η γρίπη κάνουν «πάρτι», πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε ένα γερό ανοσοποιητικό που θα μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Ακόμη και αν έρθουμε αντιμέτωποι με ένα κρυολόγημα, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και να το ξεπεράσουμε πιο εύκολα με σωστή διατροφή.

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο να καταπολεμήσουμε πιο γρήγορα το κρυολόγημα.

Δείτε παρακάτω:

1. Εσπεριδοειδή

Η βιταμίνη C που υπάρχει σε αφθονία στα εσπεριδοειδή, είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος κατά 23%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών. Ανασκόπηση 21 μελετών διαπίστωσε ότι 1-8 γραμμάρια βιταμίνης μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά. Θα τη βρείτε σε όλα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια κλπ.), τις κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο, τις γλυκοπατάτες και τις ντομάτες.

2. Πιπερόριζα

Το τζίντερ περιέχει χημικές ουσίες που καταπολεμούν τους ρινοϊούς, την πιο κοινή οικογένεια ιών που προκαλούν κρυολόγημα, αλλά και ουσίες που καταστέλλουν τον βήχα.

3. Μέλι

‘Ίσως μια από τις πιο γνωστές τροφές κατά του κρυολογήματος. Οι αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων από ιούς, βακτήρια και μύκητες.

4. Γιαούρτι

Έχει βρεθεί ότι χάρη στα βακτήρια που περιέχει, μπλοκάρει την αναπαραγωγή των ιών που εισβάλλουν στο σώμα κάποιου που αρρωσταίνει. Προτιμήστε γιαούρτι χωρίς πρόσθετα που δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.